04 / 05 / 2024

BASF Poliüretanın showroomunu Yılmaz Zenger tasarladı!

BASF Poliüretanın showroomunu Yılmaz Zenger tasarladı!

Projeyi mimar ve tasarımcı Yılmaz Zenger kurgularken kendi projelerinde de poliüretana yer veren Zenger, mekanda, teşhir edilen ürünler bir yana herşeyi poliüretandan tasarladı



BASF Poliüretannın İstanbul Pendikdeki sistem evinin showroomu yenilendi. Projeyi mimar ve tasarımcı Yılmaz Zenger kurgularken kendi projelerinde de poliüretana yer veren Zenger, mekanda, teşhir edilen ürünler bir yana herşeyi poliüretandan tasarladı.

Tasarımın kimyayla buluştuğu BASF Poliüretan showroomunda çok çeşitli poliüretan türevleri kullanıldı. Showroomda yer alan kanepeler blok halindeki esnek köpükten kesildi ve hibrit poliüretan (Elastoflex ve Elastocoat) ile kaplandı. Yılmaz Zenger yaptığı açıklamada, Hayat hücresi olarak adlandırdığımız çalışma hayatın değişkenliğini temsil ediyor. Koyu mavi çerveve bir aynaya eklenerek yüksek yoğunluklu yapısal poliüretanla üretildi. Mekandaki renkli yer döşemeleri ise, morötesi ışınlarına sarartma etkisine karşı dayanıklılığı olan iki parçalı farklı bir malzemeden imal edildi diye konuştu.

 


Geri Dön