Sektörel

Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak'ı olacak!

Atatürk Havaalanı ile E5 ve TEM’i birbirine bağlayan Basın Ekspres Yolu’nda 1994 yılında başlayan yatırımlar son yıllarda hız kazandı. Geleceğin Maslak’ı olarak gösterilen bölge hem inşaat şirketlerinin hem de yatırımcının radarında…

Merkezi İş Alanı (MIA) kabul edilen ve yeni konut, AVM, ofis, otel yatırımları ile İstanbul’un yeni Maslak hattı olarak değerlendirilen Basın Ekspres Yolu ve çevresi, son bir buçuk yıl içinde yüzde 45 değer kazandı. Atatürk Havaalanı’na ve yeni inşa edilen üçüncü havalimanına yakınlığı ile yatırımcının ilgisini çeken bölgede, yeni konut projeleri de art arda yükselmeye devam ediyor.



1994-95 yıllarında ilk kez bölge ile ilgili haber yapmış ve “Basın Ekspres Yolu geleceğin Maslak’ı olacak” diye başlık atmıştık. 2009 yılında Para Dergisi’nde “Kriz Yenibosna’yı teğet geçmedi” başlığı ile yaptığımız haberde ise bölgedeki satılık ve kiralık fabrikaları haberleştir-miştik. Aynı yıl bölgede Torunlar GYO ve Özyazıcı İnşaat Nishİstanbul projesini hayata geçirdi. Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Yeşilköy Atatürk Havalimanı’nın hemen karşısında yükselen projenin arazisini 2005 yılında İstanbul Yem Sanayi’nden 60 milyon dolara satın aldıklarını açıklamıştı.


PROJELER HIZ KAZANDI

2011 yılında Midas Hediyelik Eşya Sanayi ve Ticaret AŞ.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök ile yaptığımız röportajda, 2006 yılında Mar Ya-pı’yı kurup arazi geliştirmeyle başladıkları ve ilk konut projelerini de Güneş-li’de “Güneşli Konutlar”la başladıklarını söylemişti. “Havaalanına yakınlığı sebebiyle projemize en çok pilotlar, hostesler ve çevredeki esnaf ilgi gösterdi” diyen Özkök, daha o yıllarda bölgenin daha da gelişeceğini ifade etmişti. Atatürk Havalimanı’ndan başlayan ve E5 ile TEM’i birbirine bağlayan Basm Ekspres Yolu’nun, sağ tarafında Yenibosna, Güneşli ve Bağcılar semtleri, sol tarafında ise Küçükçekmece’ye bağlı Sefaköy ve Halkalı semtleri yer alıyor. Her iki havaalanına yakınlığı ile dikkat çeken bölgede, yolun her iki yakasında da son zamanlarda yeni projeler hız kazandı. Son birkaç yıl içinde Basm Ekspres Yolu’nun çevresindeki araziler ve yapılan yatırımlar yüzde 50’ye yakın değer kazandı. Bölgedeki gelişmeye kayıtsız kalmayan inşaat şirketleri de yeni projelere hız verdi. 2012 yılında Güneşli’de 505 konutluk Corridor projesini satışa çıkaran Sur Yapı, 2015 yılının başında da bölgede Mirrage Residence projesinin inşaatına başladı. Basın Ekspres Yolu’nun her iki tarafından Ege Yapı Group, Saray Grup, Nu-rol GYO, Balance Gayrimenkul, Kiler GYO, Teleset Mobil-ya&Depar, Teknik Yapı&Keleşoğlu İnşaat Ortak Girişimi, Toya Yapı, Gül Proje&Mutlu İnşaat, Saraylı Grubu&Eren Holding, AB Grup İnşaat, Şua İnşaat ve Yiğit Group’un yeni konut ve rezidans projeleri hızla yükseliyor. Basın Ekspres Yolu’nun çevresindeki yeni projeleri, özelliklerini, fiyatlarını araştırdık…


suryapimirage.com.tr



batisehir.com



greenist.com.tr




nurolpark.com.tr



referansgunesli.com.tr



balancegunesli.com.tr



vegunesli.com




toyamoda.com



gunesliparkgardenya.com


primeistanbulresidences.com


abgrupinsaat.com


elitecity.com.tr


fortisistanbul.com



Altan ELMAS / SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

Kısa vadede büyük fırsat sunuyoruz

Yatırım değeri sürekli yükselen ve hızla gelişen Güneşli’de, yeni bir projeye daha başladık. Daha önce inşa ettiğimiz ve gördüğü büyük ilgi ile kısa zamanda satışını tamamladığımız Corridor Rezidans ve Çarşı projelerinin ardından bölgede yeni bir proje daha geliştirme kararı aldık. TEM otoyoluna, Atatürk Havalimanı’na ve E-5 karayoluna yakınlığı ile dikkat çeken Mirage Rezidans, yapılması planlanan Ataköy-İkitelli raylı toplu taşıma sisteminin Evren-Güneşli ve Mimar Sinan Metro istasyonlarının hemen yanı başında yer alıyor. Bu sayede projenin kısa vadede büyük bir yatırım fırsatına dönüşeceğini düşünüyoruz.



İsmail ÇOBAN / Balance Gayrimenkul Yön. Kurulu Başkanı

Stratejik konumu projemizi değerlendirdi

Plaza ofis, cadde ofis, ev ofis, loft ofis ve mağazalardan oluşan Balance Güneşli projesini, modern iş hayatının tüm ihtiyaçlarını dikkate alarak geliştirdik. İş merkezleri ve havaalanlarına yakınlığı ile ulaşım rahatlığı sağlayan stratejik konumuyla İstanbul’un en değerli projelerinden biri. Bugüne kadar iş dünyasında elde ettiğimiz güvenilirlik ve istikrardan güç alarak bu işe giriştik. İnşaat işimizde de kaliteden taviz vermeden, adımıza yakışır bir çizgi tutturacağız.



Muhsin BAYRAK / AB Grup Holding Yön. Kurulu Başkanı

Yeni bir projeye başlıyoruz

Gerçekleştirdiğimiz bütün projelerde olduğu gibi ‘AB Yaşam Evleri’ projesinde de insan odaklı hareket ettik. İnsanların huzurlu bir ortamda yaşaması yalnızca konut inşa ederek sağlanamaz. Bu sebeple çevresindeki sosyal yapı ile bütünleşen modern bir proje hayata geçirdik. Genellikle kendimize ait araziler üzerinde proje geliştiriyoruz. Bu da hayata geçirdiğimiz projelerde avantajlı metrekare birim fiyatları sağlıyor. Bugüne kadar İstanbul’da birçok projeye imzamızı attık. AB Yaşam Evleri de bu projelerden sadece biri. AB Yaşam Evleri’nde satılık az daire kaldı. 2015 Eylül ayı itibariyle Basın Ekspres’te dev bir konut projesinin temelini atmaya hazırlanıyoruz.”



Para