06 / 05 / 2024

Basın Ekspres Yolu MİA olunca fiyatlar ikiye katlandı!

Basın Ekspres Yolu MİA olunca fiyatlar ikiye katlandı!

Son dönemde İstanbul'un en çok gelişen bölgelerinden bir tanesi de İkitelli'de bulunan Basın Ekpres Yolu oluyor. Havaalanına olan yakınlığı ve birçok iş merkezinin de bu bölgede konuşlanması bölgedeki fiyatları ikiye katladı



Son dönemde İstanbul'un en çok gelişen bölgelerinden bir tanesi de İkitelli'de bulunan Basın Ekpres Yolu oluyor. Havaalanına olan yakınlığı ve birçok iş merkezinin de bu bölgede konuşlanması, gayrimenkul şirketlerini harekete geçirirken şu anda bölgede devam eden 13 proje bulunuyor. Bu da metrekare fiyatlarının son 6 ay içerisinde yüzde 100'e yakın artmasına neden oldu. Ayrıca bölgenin değerlenmesinde en önemli etkenlerden bir tanesi de, Merkezi İş Alanı(MİA) ilan edilmesi oldu.

Metrekare fiyatları yükseliyor
Bölgedeki konut fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hakan Erilkun, şunları söyledi: "Kısa bir zaman öncesinde 1800-1900 TL civarında alıcı bulan metrekare fiyatları, Merkezi İş Alanı ilan edilmesinden sonra 4.200 TLye kadar yükseldi. Özellikle ticari imarlı arsalara yoğun talep olduğu görülüyor. Nitelikli konutlar için satış fiyatları 240 bin TL ile 450 bin TL aralığında değişiyor. Bölgede ardarda başlayan üst düzey konut projeleriyle birlikte bu fiyatlar daha da yukarı çıkabillir. Konumu itibariyle Basın ekspres yolu, konut ya da ticari alan yatırımı yapılabilecek alanlar arasına girdi."

Yüzde 100 arttı
"İstanbul'un gerek ikamet anlamında gerekse ticari potansiyeli anlamında kapasitesini Türkiye'nin lokomotifi olarak değerlendirmek gerekir. Bu denli büyük bir lokomotif, değişen ve gelişen makroekonomik ortamda yeni ve modernize yaşam alanları oluşturmayı zorunlu kılacak. Basın Ekspres Yolu, konumuyla sahip olduğu en büyük avantajı, istenilen tarzda yapılaşmaya olanak verebilecek bakir bölgeleri ve yeniden yapılaşmaya olanak sağlayacak verili alanları ile perçinlemektedir. Bölgenin, Merkezi İş Alanı ilan edilmesinin ardında yatan gerçek de işte bu potansiyeldir. Bu gerçeği, bölgedeki Kanal D ve Hürriyet gibi ülkemizin nabzını tutan en önemli kurumların olduğu lokasyonda yakalamak İstanbul'un en önemli avantajıdır. Bu nedenle bölgede gerek ikamet gerekse ticari anlamda yapılacak her yatırımın, yatırımcıya kısa zamanda büyük bir getiri sağlayacağı açıktır. Metrekare fiyatlarının 6 ay gibi kısa bir zamanda yüzde 100'den fazla artması ve bu bölgedeki projelerde yaşanan hareketlilik, ivmenin gelecekte de devam edeceğinin göstergesidir."

Yeni iş ve yaşam merkezi
Bölgenin hızlı gelişiminin Merkezi İş Alanı (MİA) ilan edilmesiyle maksimum noktaya eriştiğini söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, şunları söyledi: "İnşaatların yanı sıra alım satımlarda hem hız çok yüksek hem de en uçuk rakamlara imza atılıyor. Bölgedeki hareketlilik, henüz gelişmeye çok açık olduğu için ve projelerin büyük çoğunluğunun henüz inşa halinde olmasından ötürü uzun süre devam edecektir. Bir yıl gibi kısa süre içinde İstanbul'un tartışmasız yeni iş ve yaşam merkezi artık İkitelli ve özellikle Basın Ekspres Yolu olacaktır

Havaalanı avantajı
İkitelli bölgesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hakan Erilkun, şöyle konuştu: İstanbul'da sanayinin nabzım tutan İkitelli, özellikle ofis projeleri ile son dönemde büyük bir değişim yaşıyor. Maslak-Levent hattının iş merkezi sayılır ve İkitelli hattı sanayi kapsamında değerlendirilirken İkitelli birbiri ardına hayata geçirilen karma ve ultra lüks ofis ve konut projeleri ile İstanbul'un yeni ve en prestijli ofis ve iş merkezi halini aldı. Bunun en önemli nedeni ise Atatürk Havalimanı'nın kuzeyinde TEM ve E-5 Bağlantı Yolu (Basın Ekspres Yolu) güzergahında yer alan yaklaşık 600 bin metrekarelik sanayi bölgesinin Merkezi iş Alanı ilan edilmesi."
Hürriyet


Geri Dön