Genel

Başkan Neşet Tarhan'a rüşvet ev iddiası!

MEŞTİ Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek'in başlattığı "rüşvet ev" tartışması sürerken, Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan'ın eşine aldığı o daire bulundu.

Mezitli Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Neşet Tarhan'ın 600 bin TL'ye satın aldığı iddia edilen lüks daireyi Sabah Güney buldu. Yapılan araştırmalarda Başkan Tarhan'ın, Yenişehir ilçe sınırları içerisinde bulunan evinin, 3'ncü Çevre Yolu olarak bilinen 13'ncü Cadde'nin kuzey kısmında bulunan inşaat halindeki lüks bir apartman dairesi olduğu ve 7 bin 797 ada, 1 parsel ve 20.K.I paftadaki evin Pektaş İnşaat tarafından yapıldığı ortaya çıktı. 30 Nisan 2105 tarihinde alındığı belirlenen lüks dairenin ise Başkan Tarhan'ın eşi Sembol Tarhan'ın üzerine kayıtlı olduğu ortaya çıktı. 


HER ŞEY MECLİS'TE BAŞLADI 

Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin (MEŞTİ) işletme yetkisini elinde bulunduran Şimşek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek, otogarın kira ödeme tarihlerinde düzenleme yapılması istemiyle Büyükşehir Belediye Meclisi'ne teklif götürdü. Ancak CHP'li üyeler, Şimşek'in bu önerisine ret kararı verdi. Bunun üzerine Meclis toplantısında söz alan Halit Şimşek, herkesin ortasında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın seçildikten sonra 600 bin liraya ev aldığını iddia ederek, "Bu evi nasıl aldın, babanın parasıyla mı aldın? Rüşvetin kralını CHP yiyor" demişti. ÖZYİĞİT


TV'DE ANLATTI

Şimşek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek, rüşvet iddialarına, "Bu önerimin Meclis'te onaylanması karşılığında CHP'li Meclis üyeleri benden 200 bin euro istedi. Eğer istedikleri parayı verseydik teklifim onaydan geçerdi" diye bir başka boyut kazandırdı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise hakkında ortaya atılan iddiaları kabul etmemiş, "Benim ne villam, ne de 600 bin liralık evim var. Bunlar yanlış bilgiler. Mal beyannamemi düzenli olarak ilgili makamlara veriyorum" demişti. CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit ise, Başkan Tarhan'ın ev aldığını doğrulamış ancak fiyatının 300 bin lira olduğunu ve 30 yıldır çalışan bir insanın böyle bir ev alabileceğini belirtmişti. 


KAMUOYU BİLGİLENDİ

Ancak bu tartışmalar sürerken, Neşet Tarhan'ın aldığı ev ile ilgili somut bilgiler kamuoyuna yansımamıştı. SABAH Güney, sorumlu gazetecilik örneği sergileyerek kamuoyunu bilgilendirmek adına haberin izini takip etti ve CHP'li Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın eşi Sembol Tarhan adına 30 Nisan 2015 tarihinde Pektaş İnşaat'tan aldığı lüks daireyi buldu. Pektaş İnşaat'ın yaptığı inşaat 3'ncü Çevre Yolu olarak bilinen 13'ncü Cadde'nin kuzey kısmında bulunuyor. Tapuda Yenişehir İlçesi, Menteş Mahallesi, 7 bin 797 ada, 1 parsel ve 20.K.I paftada kayıtlı olan lüks dairenin Başkan Tarhan'ın eşine ait olduğu anlaşıldı. 


Sabah