Kent Haberleri

Başkasının ulaşım kartını kullananlar dikkat! Cezası herkesi şaşkına çeviriyor!

Ulaşım kartı kullanan vatandaşlar başkasının kartını kullanmaları halinde alacakları ceza dudak uçuklattı! İşte detaylar...  Ancak bunu yaparsanız büyük sıkıntı yaşayabilirsiniz

Belediyeler, toplu taşıma araçlarında vatandaşlar için çeşitli kategoriler de indirimli ya da ücretsiz binme hakkı veriyor. Ancak bunu yaparsanız büyük sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Toplu taşıma araçlarında bunu yaparsanız büyük sıkıntı yaşayacaksınız. Başkasının şehir içi ulaşımda kullanılan ulaşım kartını kullanan kişilerin dudak uçuklatacak ceza alabileceği öğrenildi.

Peki, başkasının ulaşım kartını kullanmanın cezası nedir? İşte detaylar...

Belediyeler ve toplu taşıma araçlarında birçok vatandaş çeşitli kategori de indirimli veya ücretsiz bir şekilde seyahat olanağı sağlıyor. Ancak hakları olmadığı halde yakınlarının kartlarını kullanan kişiler için yeni bir düzenleme yapıldı. Belediyeler de yaşanan bu olaydan olumsuz bir şekilde etkilenmeye başladı. Bunun önüne geçmek isteyen kamu kurumları yeni yılda başkasının kartlarını kullanan vatandaşlara cezai yaptırım uygulanmaya başlanacak. Ankara’da toplu ulaşım hizmetlerinden usulsüz bir şekilde kullanımların artması nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak Elektrik Gaz Otobüs Genel Müdürlüğü de (EGO) bu çerçevede harekete geçmeye başladı. 

USULSÜZ ULAŞIM KARTI KULLANAN KİŞİLERE AĞIR CEZALAR 

EGO, indirimli ve ücretsiz kartları usulsüz bir şekilde kullanan kişilere yaptırım uygulamaya başlayacak. Şoförlerin ve EGO çalışanlarının yapmaya başlayacağı denetimlerde vatandaşların kendisine ait olmadığı tespit edilen Ankarakart’ına el konulacak ve 200 binişe denk gelecek kadar para cezaları uygulanacak. Cezayı ödeyecek olan kişiler kartlarını yeniden alıp kullanmaya başlayacaklar. Cezalarını ödemeyen kişiler indirimli ya da ücretsiz karttan mahrum kalacaklar. Ceza yiyen şahısların ileride kart talep etmeleri söz konusu bile olmayacak. EGO yetkilileri tarafından yaptırım uygulamasındaki toplu taşıma hizmetinin daha eşit bir şekilde kullanılmasını sağlayabilmek için yapıldığını ve bu nedenle vatandaşlardan bu konuda daha duyarlı olmalarını istediklerini dile getirdi. Ayrıca kartların usulsüz bir şekilde kullanılmadığında önüne geçilebilmesi için hizmetlerin daha kaliteli ve hızlı sunulması amaçlanıyor. Kişilerin kartlarını usulsüz bir şekilde kullandıklarını düşünmeden ilk başta EGO’nun internet sayfasından ya da çağrı merkezi aracılığı ile bilgilerin alınması gerektiğini önerdi. 

2023 yılı Aile Bakanlığı sosyal destek programları belli oldu! İşte 50'ye yakın sosyal destek ödemesi

Aile Bakanlığı’ndan müjde üstüne müjde! 2023 e-devlet 700 TL gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Aile Bakanlığı’ndan öğrencilere müjde üstüne müjde! 5 bin TL karne hediyesi verilecek!