02 / 09 / 2024

Başkent Ankara’ya yeni metro hattı müjdesi!

Başkent Ankara’ya yeni metro hattı müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, iç kesimlerdeki sanayi bölgelerini limanlara bağlama çalışmalarını sürdürürken, başkente de yeni metro hattı kazandıracak. 




Çalışmalarını son sürat sürdüren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, iç kesimlerdeki sanayi bölgelerini limanlara bağlama çalışmalarına da devam ediyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 6 ay içinde ihale edilmesi ve projelendirilmesi beklenen 9 hat mevcut.

Çukurova, Filyos, Karasu-Akçakoca-Zonguldak demiryolu projeleri ihale edilmesi planlanırken ayrıca söz konusu bu yollar, Türkiye ve Irak arasındaki Kalkınma Yoluna bağlanacak. Böylelikle  iç kesimlerdeki sanayi bölgeleri limanlarla entegre edilmiş olacak. Aksaray-Ulukışla-Yenice ile Demiryolu-Hassa demiryolu inşaatı ve projelendirmeleri de gerçekleştirilecek. 


İHALESİ YIL BİTMEDEN YAPILACAK

Yeni Şafak’tan Mehmet Güney imzalı habere göre  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ayrıca, Ankara'da YHT-Gar Ovacık ile Çayyolu-Sincan metro hatları birleştirme projelerini de bitirmeye hazırlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 6 ay içerisinde  ihale edilmesi planlanan demir yollarında dikkat çeken şehirler de yer alıyor. Verilen detaylara göre Akdeniz'in en önemli sanayi ve tarım bölgesi Çukurova, mevcut hat üzerinden bağlantı hat yapılarak demiryollarıyla buluşturulacak. Diğer bir sanayi bölgesi olan Filyos için de sanayi ve doğalgaz için yeni bağlantı hatlar yapılacak. Doğalgaz, petrol ve gelişen sanayinin demiryollarına kolay bir şekilde ulaşımı için Karası-Akçakoca-Zonguldak'a demiryolları ile bağlanacak. Böylelikle de Sakarya ve Düzce demiryolu ile Zonguldak'a bağlanmış olacak.

Başkent Ankara’ya yeni metro hattı müjdesi!

KALKINMA YOLU'NA ENTEGRE HATLAR


Söz konusu bu projelerin bu sene içerisinde projelendirilmesi yapım işlerinde ilerlemeler kaydedilmesi planlanıyor. Kalkınma Yolu bağlantılarında çalışmaların süreceği belirtilirken, söz konusu bağlantı yolları arasında olan Aksaray-Ulukışla-Yenice demiryolu hattı inşaatı ile elektromekanik sistemlerinin yapımı ve Dörtyol-Hassa demiryolu projesinin de ihale edilmesi de bulunuyor. Bununla beraber, Kırıkkale (Delice)-Çorum hızlı tren projesi, Divriği-Kars-Hudut demiryolu yenilenmesi için projelerinde bu sene içinde gelişmeler yaşanacak. Söz konusu, ulaşım hatlar sayesinde iç kesimlerde üretilen malların kısa zamanda liman ve lojistik merkezlerine ulaştırılması planlanıyor.

ANKARA’YA YENİ METRO 


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ayrıca  kent içi işlerinde başkente yeni metro hatları kazandıracak. YHT Gar-Etlik Şehir Hastanesi-Ovacık depo sahası raylı sistem hattı için etüt proje ve mühendislik hizmetleri ihalesine çıkılacağı belirtilirken, Çayyolu-Sincan metrolarının birleşmesi kapsamında M2-M3 bağlantı hattı projesi hazırlanacak. Ayrıca Konya'da Şehir Hastanesi-Stadyum Tramvay hattı projesi hayata geçirilecek. 

 

2025 emekli maaş zammı ortaya çıktı! Emekli maaşları yeni yılda ne kadar olacak? 

Avcılar Firuzköy’deki 'Dönüşüm Mahallesi' projesinin akıbeti ne olacak? 

Ev sahiplerinin kiracılardan istekleri gündemde: Kanunlar kiracıyı fazlasıyla koruyor, mağdur ev sahipleri artıyor! 


Geri Dön