Kent Haberleri

Başvuran 12 ay boyunca 1250 TL alacak! Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı? Hemen hesaplarınıza bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca dar gelirli hanelere yapılan Türkiye Aile Desteği Programı kapsamındaki yardımların hesaplara ne zaman yattığı merak ediliyor. İşte 2022 Kasım ayı ödemeleri...Henüz başvuru yapamayan vatandaşlar ise Aile Destek Paketi başvuru tarihlerini ve şartlarını merak ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısından sonra yaptığı açıklamalarda Aile Destek Paketi ödemeleriin hesaplara yatırılacağı tarihi vermişti. Henüz başvuru yapamayan vatandaşlar ise Aile Destek Paketi başvuru tarihlerini ve şartlarını merak ediyor.

Aile Destek Programı kasım ayı ödeme tarihleri belli oldu. Kasım ayı Aile Destek Programı ödemelerinin yapılacağı tarihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Aile Destek Programı kapsamında maddi durumu iyi olmayan ailelere verilen 850 lira ila 1.250 lira arasında değişen destek ödemelerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. 

Peki, 2022 Kasım ayı Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yattı mı, ne zaman yatacak? Aile Destek ödemelerine başvuru nasıl, nereden yapılır, şartları nelerdir? İşte, Aile Destek Programı Kasım ayı ödemelerine ilişkin tüm detaylar...

AİLE DESTEK PARASI NE KADAR?

Aile destek ödemlerine geçtiğimiz aylarda yeni düzenlemeler yapıldı ve Aile Destek Programı ödemeleri hane başına aylık 850 lira ila 1.250 lira aralığında değişiyor. 12 aylık hane içindeki kişi başına düşen gelir miktarına göre hesaplanır. 

Konuya ilişkin konuşan Bakan Yanık; "Bu doğrultuda 450-600 TL olan destek tutarımızı 850-1.250 TL'ye yükseltiyoruz. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceğiz" dedi.

AİLE DESTEK BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet üzerinden ya da yaşadığınız adresin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapabilirsiniz.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİNİN TARİHİ AÇIKLANDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Kasım 2022 Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bu kapsamda 2,5 milyon vatandaşa 3.2 milyar TL yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını duyurduktan sonra Aile Destek Programı Kasım ayı ödemelerinin, 8 Kasım 2022 Salı günü itibariyle hak sahiplerinin hesaplarına yatacağını açıkladı.

AİLE DESTEK PAKETİ 2022 BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

Türkiye Aile Destek Programı'nın 12 ay süreli olacağına işaret eden Yanık, "Temmuz başı itibarıyla haziran döneminden başlatarak ödemeleri yapmaya başladık. Temmuz-ağustos döneminde 1,6 milyon haneye yaklaşık 1,3 milyar TL ödeme yapmışız, ikinci dönem başvuruları hali hazırda devam ediyor." dedi.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuracak kişinin;

Türk vatandaşı (T.C) olması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,

Onsekiz (18) yaşından küçük olmaması,

Ailesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan veya özel sandıklar kapsamında yer alan kişi ile kişilerin bulunması durumlarında başvurular kabul edilmeyecek.

Çocuk desteği parası ne zaman yatacak? 2022 Çocuk desteği ödemeleri nereden nasıl alınır?

Çiftçiler müjde! Mazot ve gübre desteği ödemeleri o tarihte hesaplara yatıyor! 

Euro'da tırmanış devam ediyor! 1 euro kaç TL oldu? İşte son dakika euro kuru 13 Kasım 2022