Kent Haberleri

Başvurana hemen 650 TL veriliyor! Çocuk desteğine zam gelecek mi? Çocuğu olanlar şimdi bakın!

2023 yeni asgari ücret rakamının açıklanmasıyla, çocuk desteğine zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Peki Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri ne kadar olacak? İşte çocuk desteği ile ilgili merak edilenler... Çocuk sahibi olan vatandaşlar, çocuk desteğine zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor

Asgari ücret zammının resmen belli olmasıyla, son dakika çocuk yardımı tutarları araştırılmaya başlandı. Çocuk sahibi olan vatandaşlar, çocuk desteğine zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor.

Çocuk sahibi olan vatandaşlara devlet tarafından verilen destek, dar gelirli ailelere tam anlamıyla nefes aldırıyor. Devlet tarafından çocuğu olan vatandaşlara sağlanan çocuk desteğinin yeni yılda zamlanması bekleniyor.

Peki Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri ne kadar olacak? Çocuk desteği kaç lira? İşte çocuk desteği ile ilgili merak edilenler...

ÇOCUK PARASI YENİ YILDA ZAMLANACAK MI? 2023 ÇOCUK DESTEĞİ NE KADAR?

Asgari ücrete yüzde 54,66 oranında zam uygulandı. Bu kapsamda, yeni asgari ücret ile beraber çocuk parasının da artması bekleniyor. 2023 çocuk parası tutarı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

ÇOCUK DESTEK PARASI NE KADAR 2022?

Hanede bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 Türk Lirası ile 650 Türk Lirası arasında değişiklik gösteriyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konu ile ilgili son dakika açıklamasında "Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız" ifadelerini kullandı. 

Peki çocuk yardımı başvuru şartları 2022 neler? Çocuk desteğine nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

ÇOCUK YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI 2022

Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde sağlanan Çocuk Destek Bileşeni'ne başvuruda bulunmak için, hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ünden az olması gerekiyor. 

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIYOR? 

1,2 ve 3 çocuklu ailelere PTT’den 300 TL, 400 TL ve 600 TL olmak üzere destek ödemesi yapılıyor. Devletin bu destek ödemeleri 2015'ten beri devam ediyotr. 

Çocuk desteği başvuruları T.C. kimlik numarasıyla e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. 

Aile bakanlıkları il müdürlüklerinden ve kaymakamlıklardan da sosyal desteklere başvuruda bulunabiliyor. 

ÇOCUK PARASI NASIL ÖDENİYOR, NEREDEN ALINIYOR? 

Çocuk desteğine başvuran vatandaşlar ödemelerini,  başvuru yaptığı ayı takiben bir sonraki ayın 25'inci gününde PTT hesaplarından alabiliyor. 

Dümen kıran altının 1.450 TL olacağı tarih resmen açıklandı! Bu tarihi duyanın gözleri fal taşı gibi açıldı! Hemen bakın

PTT KPSS şartsız 55 bin personel alımı ne zaman? PTT personel alımı 2023'te olacak mı? Son dakika!

Hesaplara peş peşe 1.250 TL yattı! PTT'ye giden paraları hemen çekecek! Sakın kaçırmayın!