Kent Haberleri

Başvuru yapanlara PTT'den 2.500 TL destek ödemesi! Aralık ayında ödemeler hesaplara yatacak! e-Devlet'ten, TC kimlik...

Devlet dar gelirli ailelere destek ödemelerine devam ediyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, ihtiyaç sahibi hanelere 900 TL ila 2 bin 500 TL arasında doğalgaz tüketim desteği yapılıyor. İşte detaylar...Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvuruda bulunarak onaylanan ihtiyaç sahibi hanelere 900 lira ila 2 bin 500 lira arasında doğalgaz tüketim desteği yapılıyor

Doğalgaz desteği ödeme tarihleri, hak sahiplerinin gündeminde bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvuruda bulunarak onaylanan ihtiyaç sahibi hanelere 900 lira ila 2 bin 500 lira arasında doğalgaz tüketim desteği yapılıyor. 3 milyar bütçe ile hayata geçirilen doğal gaz fatura destek ödemelerinden faydalanmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor.

Doğalgaz desteği, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca dar gelirli hanelere veriliyor. Kabine Toplantısıdan sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz tüketim desteği ilk ödemesi için Kasım ayının ilk ayını işaret etmişti. Aralık ayının gelmesiyle birlikte "Doğalgaz destek ödemeleri ne zaman yatacak, odun kömür parası yattı mı?" sorusu gündeme geldi. Peki dogalgaz destek başvurusu nasıl, nereden yapılıyor? İşte merak edilen tüm destekler...

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ BAŞLADI!

Habertürk'te yer alan detaylara göre, kış dönemine yönelik başvuruların, e-Devlet sistemi üzerinden 5 Eylül itibarıyla alınmaya başladığını ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Başvuruda bulunan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca hak sahipliği onaylanan 336 bin hanemize toplam 271,7 milyon liralık destek verdik" dedi.

Dar gelirli olan, doğalgaz altyapısı olan 603 ilçede ikamet eden ve ikamet adresinde doğalgaz aboneliği bulunan bütün vatandaşların destekten faydalanabildiğini ifade eden Bakan Yanık, "İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteği’nde kış dönemi ödemelerimiz başladı. Isıl harita baz alınarak belirlediğimiz destek tutarımız yıllık 900 lira ile 2. 500 lira arasında değişiyor" ifadelerine yer verdi.

ARALIK DOĞALGAZ DESTEĞİ EN ZAMAN HESAPLARA ÖDENECEK?

Aralık ayı 900-2500 lira Doğalgaz tüketim desteği ödemelerinin ne zaman gerçekleştirileceğine yönelik henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Doğalgaz yardımı başvuruları 5 Eylül'den itibaren e-devlet üzerinden yapılıyor.

İhtiyaç sahibi olmak koşuluyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan bütün vatandaşların destekten faydalanabileceği önceki dönemde açıklanmıştı.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NERDEN YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Kronik hastaların, yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır. Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan 831 bin vatandaşımıza Temmuz ayında 427 milyon destek sağlamıştık. 1.6 milyon kişinin 1 milyar TL'yi bulan Ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül'de gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Doğalgaz Tüketim Desteği'ne 'https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' adresinden başvuru gerçekleştirilecek.

Banka promosyonu peş peşe hesaplara yatıyor! Tam 41 bin 500 TL hesaplarda! En yüksek promosyonu hangi banka verdi?

TOKİ resmen il il çekiliş takvimini duyurdu! TOKİ kura sonuçları nereden öğrenilir? İl il TOKİ kura takvimi sorgulama...

e-Devlet'ten başvurun PTT'den hemen alın! Çocuklu anne babalara 650 TL yardım! Devlet destek dağıtıyor!