Ekonomi

Başvuru yapmayanların hesaplarındaki para uçup gidecek! İşte son başvuru tarihi!

Ziraat Bankası, müşterilerine önemli bir açıklama yaptı. Birikimleriniz yok olmasın. İşte detaylar!HalkTV'nin aktardığı bilgiye göre; 15 Haziran 2023 yılına kadar yapılmayan başvurular halinde listedeki vatandaşlara ait hesaplarda yer alan bütün paralar sıfırlanmış olacak

Ziraat Bankası, çatısı altında bulunan milyonlarca müşterisine zamanaşımı konusunda hatırlatma yapıldı. HalkTV'nin aktardığı bilgiye göre; 15 Haziran 2023 yılına kadar yapılmayan başvurular halinde listedeki vatandaşlara ait hesaplarda yer alan bütün paralar sıfırlanmış olacak.

İşte haberin ayrıntılar…

ZİRAAT BANKASI UYARDI!

Parasını bankalarda unutmuş ve durumu zaman aşım süresinden sonra bu durumu fark eden kişiler içinse artık çok geç olmuş olacak. Söz konusu tutarların TMSF'ye devredilmesi durumunda, hak sahibi parası geri istense bile geri alamayacak. Ziraat Bankası'nın zaman aşımı hakkında yaptığı açıklama şu şekildedir;

"5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son isteği, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayıp, on yıl içerisinde aranmamış, zamanaşımına bağlıdır."

Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girdi. “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara Dair Usul ve Esaslar Yönetmelik” te bankaların, zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet ve alacakların listesini şubattın başından itibaren kendi web sitelerinde dört ay süre ile ilan etmesi gerekir."

"Zaman aşımına uğrayan hesaplar listesinde bilgileri olan kişiler, en geç 15 Haziran tarihinin mesai saati bitimine kadarki sürede hesaplarının bulunduğu şubeye geçerli kimlik belgeleri ile başvurmamalarında ayrıca bununla birlikte zamanaşımına uğramış olan mevduat, emanet, hak ve alacakları yasaya göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilmiş olacak."

ZİRAAT BANKASI TATİLE GÖNDERİYOR!

Ziraat Bankası kampanyalarına bir yenisini daha ekledi. Ziraat Bankası 1000 TL ödüllü kampanyasının duyurusunu yaptı. Bu kampanyadan yararlanılması için tek yapılması gereken şey Ziraat Banka kartına sahip olmaktır. Kampanyaya katılması adına TATILSEPETI yazılıp 4757’ye mesaj göndermek yeterli olacak. Kampanyaya katılım sağlandığı zaman ziraat bankası kart üzerine 1000 TL’lik bir para yüklenecek. Tek yapılması gereken ise doğru şekilde SMS gönderilmesi olacak. Diğer detaylara Ziraat Bankasının resmi internet sayfası üzerinden erişebilirsiniz.