Ekonomi

Batı yaptırımları Rus milyarderlerin önüne geçemedi! Milyarderlerin sayısı da serveti de arttı!

Rusya- Ukrayna savaşının ardından Batı ülkeleri Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulasa da Rus milyarderlerin önüne geçemedi, milyarderlerin sayısı da toplam serveti de arttı. Buna rağmen Forbes’in geçen hafta yayınladığı milyarderler listesine göre Rus milyarderlerin sayısı 2023 yılında 22 kişi artarak 110 kişiye ulaştı

Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle bir çok Batılı ülke ve müttefikleri Rusya’ya karşı ekonomik yaptırımlar uyguladı. Buna rağmen Forbes’in geçen hafta yayınladığı milyarderler listesine göre Rus milyarderlerin sayısı 2023 yılında 22 kişi artarak 110 kişiye ulaştı.

 

RUS MİLYARDERLERİN SAYISI DA SERVETİ DE ARTTI!

Cuma günü yayınlanan Forbes’in Rusça baskısına göre, 110 milyarderin toplam net değeri 505 milyar dolar. Rus milyardarlerin 2022 yılındaki toplam serveti ise 353 milyar dolardı.

Forbes’e göre 5 milyarder geçen yıl Rus vatandaşlığını iptal etmeseydi bu sayının daha da fazla olması bekleniyordu. 

7,3 MİLYAR DOLAR EKLENDİ!

Rusya’nın en zengin kişisi temel gübre ve kömür işletmeleri güçlü emtia fiyatlarıyla desteklendiğinden serveti geçen yıl 11,1 milyar dolardan 25,2 milyar dolara yükselen Andrey Melnichenko oldu.

EuroChem Group ve kömür şirketi SUEK’in sahibi Andrey Melnichenko, servetine 7,3 milyar dolar daha ekledi.

İkinci sırada ise, serveti geçen yıl 9,7 milyar dolar düştükten sonra yeniden 23,7 milyar dolara yükselen nikel ve bankacılık patronu Vladimir Potantin yer alıyor. Rusya’nın önde gelen çelik ürünleri üreticisi NLMK Group’un başkanı Vladimir Lisin, 22,1 milyar dolar ile üçüncü sırada.

PETR AVEN SERVETİNİ KAYBEDİYOR!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın arkadaş olduğu söylenen Petr Aven’ın servetini kaybediyor.

Birleşik Krallık ve AB'nin yaptırım uyguladığı Rus işadamı Petr Aven, servetinin Mart 2021’deki 5,3 milyar dolardan Mart 2022’de 4,3 milyar dolara düştüğünü  ardından bu yıl bir kez daha servetinin azaldığını gördü. Böylece Petr Aven’ın serveti son listeye göre 4,2 milyar dolara düştü.


ÇİN'DE 735 MİLYARDERİN SERVETİ 300 MİLYAR DOLARA DÜŞTÜ!

Forbes’a göre ABD’de 735 milyarder, Mart 2022 ile 2023 tarihleri arasında toplu net servetlerinden 200 milyar dolar kaybetti.

Forbes’a göre Çin’de 735 milyarderin net serveti aynı dönem içinde 300 milyar dolar eridi.

Dünyaca ünlü milyarderden flaş altın açıklaması! Zenginliğin gizemini öğrenenler, kuyumculara akın etti!

Elon Musk Kriptoyu Bırakıyor: Yapay Zeka Yatırımlarına Odaklandı!

Hintli milyarder Gautam Adani'nin serveti eriyor! Şirketleri yüzde 30 değer kaybetti!