28 / 04 / 2024

Batman Belediyesi duyurdu: İki mahallede kentsel dönüşüm başlayacak!

Batman Belediyesi duyurdu: İki mahallede kentsel dönüşüm başlayacak!

Batman Belediyesi, 2 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesini duyurdu. Bu kapsamda ilde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılacak. İşte belediye tarafından konuya ilişkin aktarılan detaylar...



Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Öyleki Türkiye’nin yapı stokunun yenilenmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösterecek olan ‘Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’, resmen kuruldu. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ‘Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’nın altında biri Marmara’ya özel olmak üzere 3 ayrı genel müdürlük faaliyet gösterecek. 

Ülke genelinde çalışmalar hızlandırılmışken belediyeler de çalışmalarını sürdürüyor. Bu noktada Batman Belediyesi, 2 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesini duyurdu.

Batman Çağdaş’da yer alan habere göre Batman Belediyesi kentsel dönüşüm kararını duyurdu. Belediye tarafından yapılan açıklamada Cumhuriyet ve Şirinevler mahallelerinin ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’ ilan edildiği belirtildi.

BELEDİYE MECLİSİ'NDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM KARARI

Batman Belediyesi, Cumhuriyet ve Şirinevler mahallelerinin ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’ ilan edildiği ifade edildi. Meclis Kararının ilan sürecinden sonra mülk sahipleriyle ilgili tespit çalışmaları, planlama, değerleme, parselasyon ve projelendirme çalışmaları gerçekleştirilecek. Hak sahipleri ile uzlaşma görüşmelerinin neticelendirilmesinden sonra yıkım süreci başlayacak.

Batman Belediyesi duyurdu: İki mahallede kentsel dönüşüm başlayacak!

ANKETTEN ‘DÖNÜŞÜM’ KARARI ÇIKTI

Belediye Meclisi tarafından alınan kararda: “Bu iki mahalle, çarpık kentleşmenin ve meydana getirdiği sorunların modern şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına uygun olarak yeniden yapılandırılmalıdır. Bu noktada kentsel dönüşüm uygulamaları ile sağlıklı ve güvenli yaşam çevrelerini teşkil etmek ve bireylerin yaşam standartlarının yükseltilmesi gerekmektedir. Gerçekleştirilen anket sonucunda Şirinevler ve Cumhuriyet mahallelerinde ankete katılım sağlayanların çoğunluğu mahallesinde kentsel dönüşüm yapılmasını gerekli görmektedir” denildi.

“GÜÇLÜ ŞEHİRLER HAZIRLAYACAĞIZ”

Öte yandan Kentsel dönüşüme yeni bir soluk getireceklerini kaydeden Bakan Özhaseki, “Geliştirdiğimiz modelle hazineye mali bir yük oluşturmadan güçlü şehirler hazırlayacağız" dedi.

Yeni düzenlemelerle, Türkiye'yi deprem başta olmak üzere afetlere karşı daha hızlı bir şekilde dirençli hâle getireceklerini söyleyen Özhaseki, "Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam, güvenli, Sıfır Atık uyumlu, iklim dostu ve mahalle kültürünü yansıtan, akıllı şehir teknolojileriyle donatılmış geleceğin şehirlerini hep birlikte inşa edeceğiz" diye ifade etti. 

Akhisar Belediyesi 65 milyon TL'ye imarlı arsa satacak! 

Ev sahibi olan herkesi ilgilendiriyor! Şartları çiğneyenlere 1 milyon lira ceza verilecek!


Geri Dön