28 / 04 / 2024

Batman'da 36 yıllık eski kültür merkezi binası yıkılıyor!

Batman'da 36 yıllık eski kültür merkezi binası yıkılıyor!

36 Yıllık eski Kültür merkezi binası nihayet yıktırılıyor. Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün projesini yürüttüğü İl Halk Kütüphanesi’ne Bakanlık da gerekli desteği verdi.



BATMAN’A DEVASA KÜTÜPHANE

Kent merkezi nüfusu 400 bine çıkan Batman, modern bir kütüphaneye kavuşuyor. Milletvekili Ataullah Hamidi’nin desteğiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na hazırladıkları projeyle ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı; “Müdürlüğümüze bağlı mevcut bina yıktırılacak. Yerine modern ve örnek İl Halk kütüphanesini kazandıracağız. Kurumlardaki mimarların görüşleri doğrultusunda hazırlayacağımız projeyi bu yıl hayata geçireceğiz. Bakanlığımız ile Milletvekilimizin desteğiyle Batman’a yakışır hizmet binası kazandıracağız” diye konuştu.


FUAR MERKEZİ İÇİN YER ARAYIŞI

Van ve Diyarbakır’daki fuar merkezlerinden daha büyük bir fuar alanının Batman’a kazandırılması için Özel İdare Genel Sekreterliği yer arayışlarını hızlandırdı. Bölgeye hitap edecek bir fuar merkezinin Batman’da kurulması için iki haftadır yer arayışlarının sürdürüldüğü Batman’da, bazı arsalar değerlendirmeye alındı. Güney Raman çevre yolu başta olmak üzere Batman kent merkezi çevresindeki hazine arazilerinin üzerinde durulduğunu belirten Özel İdare Genel Sekreterliği yetkilileri; “Fuar merkezi için yer arayışlarımız için son aşamaya geldi. En ideal arsalar değerlendirilecek” dediler. 


Batman Çağdaş


Geri Dön