Genel

Batman'da icradan 715 bin TL'ye satılık fabrika binası!

Beşiri İcra Müdürlüğü, Batman İli, Beşiri İlçesi, Baharzık Köyü, Mahat Mevkii, C:4, S:433, ada:116, parsel 2de kayıtlı 5 bin metrekare fabrika binasını satışa sunuyor

Beşiri İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. BEşžİRİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No:2010/4 Tal.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

Batman ili, Beşiri ilçesi, Baharzık köyü, Mahar mevkii, C:4, S:433, Ada: 116, Parsel:2 de tapuda kayıtlı 5.000,00 M2 yüzölçümlü .fabrika binasının bulunduğu arazi üzerine kurulu 960 M2 kapalı alanlı. 3-A sınıfında bulunan fabrika binası ve içindeki 2 Adet çekmeceli 2009 model,LPG li,Fırın makinesi.2 Adet Mikser ikili Elektrik yakıtlı,220-380 Volt, 2009 model,0,75 Kw motor güçlü makine, 1 Adet Paletli, LPG li, 2009 Model,0,75 Kw gücünde fırın makinesi,2 Adet 2009 model, 1,5 Kw lık, Elektrik yakıtlı, kavurma makinesi, 2 Adet Elek makinesi, 1 Adet Paketleme makinesi, 1 Adet 2009 model çift çeneli,paketleme makinesi, 1 Adet 2009 Model.2.2 Kw lık, vakumlama makinesi bulunan faal ve Beşiri Organize Sanayi bölgesinde bulunan fabrikanın tamamı. Makineler Kırsal kalkınma yatırım programı 4.Etap kapsamında hibe teşvikli olarak alınmış bulunduğundan, bu makineler 3 yıl süre ile Beşiri Organize sanayi bölgesi dışına çakıralayacaktır. ihaleye katılacakların Organize Sanayi bölgeleri kanununun 15.Maddesi gereğince bu fabrikayı almalarında sakınca olmadığına dair, Beşiri Organize Sanayi bölgesi başkanlığından belge almaları mecburiyetinde oldukları, bu belgeyi alamayanların ihaleye katılamayacakları,
fabrikanın tamamına 715.736,00 TL Muhammen bedel takdir edilmiştir.

Satış şartları:

1- Satış 18/03/2011 günü saat 14.00'den 14.10'a kadar Beşiri İcra Müdürlüğünde, açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 28/03/2011 günü ayni yer ve ayni saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin %20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. %18 KDV, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır: aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/4 Tal sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 28.12.2010
(İİK m. 126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com