Kent Haberleri

Batman'da kaçak yapılaşmaya taviz yok!

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan Batman Belediyesi, "İmar Barışı"na ilişkin düzenlemenin geçerli olduğu tarihten sonra yapıldığı tespit edilen kaçak iki binayı yıktı.

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kaçak yapılaşmaya izin verilmeyeceğini söyledi. Kentte, imar barışına ilişkin yasanın geçerli olduğu tarihten sonra inşa edilen yapılar tespit edildi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü bünyesinde kurulan kaçak yapı ekibi tarafından "İmar Barışı"na ilişkin yasanın geçerli olduğu tarihten sonra inşa edilen yapıların tespiti için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Aksoy, "Tespit edilen yapılar, alınan encümen kararının ardından tek tek yıkılacak" ifadelerini kullandı.

Aksoy, Batman'ın planlı ve düzenli gelişimi konusunda kararlı olduklarına işaret ederek, şimdiye kadar Gültepe ve Tilmerç Mahallelerinde tespit edilen iki yapının yıkımının gerçekleştirildiğini belirtti.

Bu konuda taviz verilmeyeceğini söyleyen Aksoy, kaçak yapıların yıkımı konusunda çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Aksoy, "İmar Barışı"nın bir milat olduğuna dikkati çekerek, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığının aldığı bu karar hem kentlerde görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi açısından hem de insanların yapı kayıt belgelerine kavuşması açısından önemli" açıklamasında bulundu.