02 / 05 / 2024

Battal İlgezdi: 3 bin 500 vatandaşın tapu sorununu çözdük

Battal İlgezdi: 3 bin 500 vatandaşın tapu sorununu çözdük

Akaşm Gazetesi okurları sordu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yanıtladı



İşte vatandaşın merak ettiği konular ve Başkan Battal İlgezdi'nin kaleminden yanıtları...

GÜMRÜK KALKACAK MI?
- ATAŞEHİR'DE bulunan gümrük ve otobüs terminali konusunda bir proje var mı? Bu yerlerin kaldırılacağı doğru mu? (B.K.)
BAŞKAN: Gümrüğün kaldırılması için gerekli projelerin hazırlık çalışmaları devam ediyor. Sıfırdan kurulan bir belediyenin öncelikleri vardır. Ataşehir'in çağdaş yaşanabilir bir ilçe olması için planladığımız tüm çalışmaları sürdürüyoruz. Gümrük konusu da gündemimizde olan konulardan biri. Ne zaman kaldırılacağına ilişkin kesin bir tarih vermek şu aşamada yanıltıcı olabilir. Ama, tüm Ataşehirlilerin sorunu olan bu konuyu da en kısa zamanda çözümleyeceğiz.

Sözlerimi unutmadım 3 bin 500 tapu verdik
- SEÇİM öncesi, tapu ve iskan problemi olan mahallelerle (Emek Evler, Yeni Çamlıca, İçerenköy) ilgili vaatlerinizi ne zaman yerine getireceksiniz? (Aybars AYTULUN)
BAŞKAN: Seçim kampanyasında, verdiğim tüm sözlerin arkasındayım. 3500 vatandaşımızın tapu sorununu çözdük. Gerekli işlemleri tamamlayan vatandaşlarımız tapularını aldı.
-  KURBAĞALIDERE'yi ne zaman ıslah edeceksiniz? Ataşehir'deki altyapı çalışmalarına hız verilmesini ve derelerin temizlenmesini istiyoruz. (Aziz HOROZ)
BAŞKAN: Kurbağalıdere'nin islah çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışma kapsamındadır. Ataşehir'de bulunan derelerde ise temizleme çalışmalarını yapıyoruz. Son yağışlarda taşan Örnek Deresi üzerinde bulunan ve taşkına neden köprüyü yıkarak yerine 3 metre yükseklikte çelik bir köprünün yapım çalışmalarına başladık.

- ESATPAŞA Mahallesi İnönü Caddesi No: 48'deki binanın bodrumunda 'gider' olmadığı için biriken su, sivrisineklerin çoğalmasına neden oluyor. Bu yaz sıcağında pencere açamıyoruz. (Engin ÇITLAK)
BAŞKAN: Bu tip şikayetleri, belediyemizin Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne ya da Merkez Şikayet Birimi'ne iletirseniz, sorununuz kısa sürede çözülecektir.
-  BELEDİYE binasına 100 metre mesafede bulunan mahallemizin asfaltlanması için müracaat ettik. Uzun bir süreden sonra çalışmalar başladı ama sokağın bir kısmı asfaltlanmadı. Yamalı bohça gibi kaldı sokağımız. (Ali ADIGÜZEL)
BAŞKAN: Asfaltlama çalışmaları belli
bir plan kapsamında bölge bölge devam ediyor.
- YEDPA- Kadıköy hattında çalışan 319 numaralı Özel Halk Otobüsleri'nin, özellikle sabahları hareket saatlerini istedikleri gibi ayarlamaları ve vatandaşa insan gibi muamele göstermelerini sağlamak için, bu hatta İETT otobüsü de koydurmayı düşünüyor musunuz? (Efe EROL)
BAŞKAN: Ulaşım sorunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin görev alanına girdiğinden İETT ve Özel Halk Otobüsleri'nin güzergahlarını düzenleme yetkimiz bulunmamaktadır.

'Gerilim' istemiyoruz
PARK ve yeşil park alanlardan geçen yüksek gerilim hattının yer altına alınmasını düşünüyor musunuz? (Tuncay AKKUŞ)
BAŞKAN: Bu konuda yapmayı düşündüğümüz projeye ilişkin teknik arkadaşlarımızın yaptığı çalışmayı ilgili kurumlarla değerlendiriyoruz.

Yenisahra Stadı büyüyor
YENİSAHRA Stadı'nın futbol oynamaya elverişli hale getirilmesini ve amatör spor kulüplerinin maçlarının Kayışdağ Mahallesi'ndeki tesislerde düzenlenmesini istiyoruz. (S. TÜFEKÇİ)
BAŞKAN: Yenisahra Stadı'nın bakım ve onarımını belediyemiz göreve başladığından beri yapmaktadır. Stadın tribününü genişletmek, izleyici sayısını 5 bine çıkarmak için yaptığımız çalışmalar son aşamaya geldi.

Biz de basket sahası isteriz
6 yıl önce Dilek Sabancı Caddesi üzerinde bulunan bir siteden daire alırken, 'Neden burada basket sahası yok?' diye sordum. Cadde üzerinde yer ayrılan alana park ve oyun alanı yapılacağını söylediler. Ancak 6 yıldır bir gelişme olmadı. Maltepe sahilinde bulunan basket sahalarının aynısını Ataşehir'de de görmek istiyoruz. (Haluk MOS)
BAŞKAN: Söz konusu siteden, size söz verilen basket sahalarına ilişkin belediyemize herhangi bir başvuru yapılmamış. İmar planları içinde de böyle bir proje yok. Gerekli incelemeleri yapacağız.

Sokağı kazıp bıraktılar
BELEDİYENİZİN ekipleri 4 hafta önce bir pazar günü Umut Sokak ve Topçu İbrahim Sokak'ı 'Asfaltlama yapacağız' diyerek kazdılar ve öylece bıraktılar. Asfalt çalışması ne zaman tamamlanacak? (Evren G.)
BAŞKAN:  Umut Sokak ve Topçu İbrahim Sokak'ta başlayan yol düzenlenme ve asfalt çalışması devam ediyor.
Akşam


Geri Dön