02 / 05 / 2024

Battal İlgezdi: Dönüşüm süreçtir, uzun zaman ister!

Battal İlgezdi: Dönüşüm süreçtir, uzun zaman ister!

Dönüşüm ve yenileme süreçlerinin siyasi dönemlere yada kısa ihale süreçlerine sığdırılamayacağını söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, kararlı, ciddi ve uzun dönemli çalışmalara ihtiyaç olduğunu ifade etti



Dönüşüm ve yenileme süreçlerinin siyasi dönemlere yada kısa ihale süreçlerine sığdırılamayacağını söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, kararlı, ciddi ve uzun dönemli çalışmalara ihtiyaç olduğunu ifade etti.

İstanbul 'un deprem ihtimali ve kent merkezindeki niteliksiz yapılaşma ile agresifleşen bir yapıya sahip olduğunu söyleyen İlgezdi, kent merkezinde ve gelişime açık bölgelerideki arsa rezervinin azalmasını da sorun olarak gösterdi.

Başkan İlgezdi, İstanbul 'un kentsel dönüşüm yapısında ihtiyaç duyulan arsalara kaynak olarak “şžehrin içinde kalan fabrikalar taşınmalı ve gecekonduların toplu konut alanlarına dönüştürülmeli ” diye konuştu.

Öncelikle yasal altyapının tüm bileşenleri ile hazırlanması gerektiğini belirten Başkan İlgezdi, “Dönüşümde eşdeğerlilik ilkesi zedelenmemeli. Kaybedilen mülkün yerine yenisinin adilane bir şekilde verilirken dönüşümün kayıp değil, gereklilik olduğu anlatılmalı ” diye konuştu.

çarpık kentleşmenin şehrin en büyük sorunu olduğunu belirten Başkan İlgezdi, proje sırasında tüm bileşenlerin uygulanması gerektiğini dikkat çekerek, “İnsanların kurduğu sosyal ve ekonomik ilişkileri gözardı eden kurgular uygulanmamalı ” dedi.

Uygulamaların çözüm odaklı olması gerektiğini kaydeden İlgezdi, “Dönüşüm, hazırlandığı yer için saptanan sosyal ve ekonomik sorunlara çözüm oluşturmalıdır. Toplumsal ve ekonomik kapasiteyi geliştirecek ve devamlılığı sağlayacak, sosyoekonomik programlarla beslenmeyen süreçlerin başarılı olması söz konusu olamaz. Bunlar yerel yönetimlerin görevleri arasındadır. ” Diyerek sözlerini bitirdi.

Battal İlgezdi 'nin dönüşüm Reçetesi:
1-  Dönüşüm için uzun ve ciddi bir dönem ayrılmalı.
2-  Yasal altyapı tüm bileşenleri ile hazırlanmalı ve eşdeğerlilik ilkesi zedelenmemeli.
3-  Dönüşüm, hazırlandığı yer için saptanan sosyal ve ekonomik sorunlara çözüm oluşturmalı.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön