02 / 05 / 2024

Battal İlgezdi rest çekti: Ataşehir Finans Merkezi'nde ismimiz kullanılmasın!

Battal İlgezdi rest çekti: Ataşehir Finans Merkezi'nde ismimiz kullanılmasın!

Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi, Ümraniye'ye devredilen İstanbul Finans Merkezi için açtıkları davanın sürdüğünü söyleyerek, “Eğer mahkeme araziyi bize vermezse isim için dava açacağım. Ataşehir ismini kullanmasınlar” dedi



“Modern dünyanın yeni finans merkezi” olması hedeflenen ve yaklaşık 3 yıl önce büyük bölümü Ataşehir Belediyesi’nden Ümraniye Belediyesi’ne devredilen Uluslararası İstanbul Finans Merkezi arazisi için Ataşehir Belediyesi’nin Bölge İdare Mahkemesi’nde açtığı dava sürüyor.

‘ESKİDEN BİZİMDİ’
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir’in belediye olduğu 2009’daki yerel seçimler öncesinde Batı Ataşehir’deki Barbaros Mahallesi sınırları içerisinde kalan İstanbul Finans Merkezi arazisinin Ümraniye Belediyesi’ne (Site Mahallesi) devredildiğini, şu anda arazinin yüzde 90’ının Ümraniye sınırları içerisinde yer aldığını anımsattı.

İlgezdi, Bölge İdare Mahkemesi nezdinde açtıkları davanın sürdüğünü hatırlatarak şunları söyledi: “içişleri Bakanlığı’na da dilekçe gönderdik, ancak bir sonuç alamadık. Finans Merkezi’nin ruhsat harçları ve emlak beyannamelerini Ümraniye Belediyesi alacak. Milyon dolarlık rakamlar söz konusu. Mahkemede, arazinin bize verilmeyeceği kararı çıkarsa Finans Merkezi için Ataşehir’ adının kullanılmaması için mahkemeye isim hakkı başvurusunda bulunacağım. Ataşehir’ adını kullanmasınlar.”

'EMLAK PATLADI’
İstanbul Finans Merkezi’nde çalışacak on binlerce kişinin ağırlıklı olarak Ataşehir’i tercih edeceğini savunan ilgezdi, “Finans Merkezi, mevcut arsa ve konutlara müthiş değer getirdi. Bölgenin İstanbul Finans Merkezi olacağı açıklanmadan önce müteahhit firmaların satışla ilgili sıkıntıları varken, Finans Merkezi olduğunun açıklanmasının ardından ciddi şekilde satış patlaması yaşandı” dedi.

Topkapı Sarayı’ndan ilham alındı
800 bin metrekare alan üzerinde planlanan İstanbul Finans Merkezi Tarihi Yarımada’dan, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı’dan ilham alan mimari yapısıyla geleneksel değerleri geleceğe taşıyacak.

TEM ve E-5 otoyollarının kesiştiği bölgede inşa edilecek olan merkez, konumu ve mimari yapısıyla “Anadolu yakasının simgesi” olmak için tasarlandı. İstanbul Finans Merkezi’nin çevresinde 10 bin kişilik cami, 15 bin kişilik spor tesisi ve 50 bin metrekare büyüklüğünde park alanı bulunuyor. Finans Merkezi içerisinde kentsel parklar yer alacak. Kongre ve kültür sarayları, oteller, cami, kreş, sağlık merkezi gibi destek ve hizmet birimlerinin de yer almasıyla İstanbul Finans Merkezi, 7/24 canlı, bütüncül bir kentsel mekân oluşturacak. 70 bin kişinin çalışacağı öngörülen merkezin Ümraniye ve Ataşehir başta olmak üzere Kadıköy, Çekmeköy, Kartal ve Maltepe ilçelerine de hareketlilik getirmesi bekleniyor.

Habertürk


 


Geri Dön