Dış Piyasalar

BAUMA Fuarı, Münih'te kapılarını açtı!

156 Türk firmasının katıldığı dünyanın en büyük inşaat makineleri ve yapı malzemeleri fuarı BAUMA Münih'te açıldı. Her üç yılda bir düzenlenen fuarın açılışını Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel gerçekleştirdi.

Dünyanın en büyük inşaat makineleri ve yapı malzemeleri fuarı BAUMA Almanya'nın Münih kentinde açıldı.


Her üç yılda bir düzenlenen fuarın açılışını Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel gerçekleştirdi.


Fuarda  yer alan 60 ülkeden 3 bin 400 firma, sektördeki yeni gelişmeleri, son teknolojiye göre imal ettikleri ürünleri ve ağır makineleri tanıtıyor. 


605 bin metrekare kapalı ve açık alanda düzenlenen fuarda Türkiye'den 152 firma temsil yer alıyor.


Fuarda Türkiye'yi temsil eden E-MAK Asfal Tesisi firması da  yeni uygulaması '' Tank Ünitesi'' ve ''Kum Kurutma'' bölümlerini sergiliyor.


Fuara beşinci kez katıldıklarını dile getiren  Bursa merkezli E-MAK Asfalt Plent üreticisi SİMGE Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer, montajı yaklaşık 2 ay süren stantları için '' Türk mühendis ve emekçinin ürünüyle Münih'teki Sanayi Olimpiyatına katıldık. Buraya tam 60 TIR malzeme ile geldik.'' dedi.




AA




Haber Aydınlık Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Yapı sektörünün en önemli fuarlarından Bauma Fuarı, bu yıl 58 ülkeden, 3 bin 423 katılımcı ve 200 ülkenden yaklaşık 580 bin ziyaretçi katılımıyla 11-17 Nisan tarihleri arasında Almanya'nın Münih kentinde düzenlendi. Avrupa'nın en büyük yapı inşaat fuan Bauma'da yeni ürünlerini sergileyen Urtim Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, yaptığı yazılı açıklamada, Latin Amerika, Güney Afrika Suudi Arabistan, Dubai'den gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüklerini anlattı. Bu ülkelerde distribütörlük verme planlan olduğunu kaydeden Urtaflılar, Amerika'da fabrika kurmak için şimdiden fizibilite çalışmalarına başladıklarını da hatırlatarak, "Çok yakın zamanda Amerika'ya ihracatımızı başlatmayı hedefliyoruz. Çalışmalanmız gösteriyor ki, kapsamlı bir çalışma neticesinde Amerika'ya ihracatı başlatabildiğimizde ilerlememiz oldukça hızlı olacak. İhracatımızın artması akabinde, Amerika'da fabrika kurmak için şimdiden fizibilite çalışmalarına başladık. Kanada'ya ihracat yapıyor olmamız bizi, Amerika'ya ihracata ciddi bir şekilde hazırlıyor. Fabrikayı Teksas Eyaletinde kurmayı düşünüyoruz. Bunun iki sebebi var. Birincisi Teksas'ın konum olarak Meksika pazanna yakın olması, ikincisi ve en büyük sebebi Teksas'ta 40'a yakın Rafineri olması" diye konuştu. 




Aydınlık Gazetesi