Sektörel

Baumit Primo 1 sıva sistemini Rönesans Maltepe'de uyguluyor!

Baumit, sektörde bir ilke imza atarak makina sıvalarının silo ile sevkiyatına başladı. Şuan Primo 1 sıva sistemi için başlatılan uygulamanın ilk projesi de Rönesans Maltepe projesi oldu.

Baumit, Avusturya merkezden aldığı know how’ı Türkiye’ye taşıyarak, her tür projeye ürün çeşitliliği ve kalitesinin yanı sıra teknolojik avantajları da sunmayı hedefliyor. Bu doğrultuda 2016’nın ilk yeniliği olarak başlatılan ve Türkiye’de sektöründe bir ilk olma özelliğine sahip silo ile ürün sevkiyatı, projelere hız, zaman, işçilik ve depolama alanlarında tasarruf gibi büyük avantajlar kazandırıyor.


Baumit’in 22 m3 hacme ve 7 metre yüksekliğe sahip siloları, proje alanına boş olarak taşınıyor ve dolumu alanda gerçekleştiriliyor. Ürün, silo altı ürün taşıma sistemi ile kullanım noktasına taşınıyor. 140 metreye kadar ürün sevk edebilen sistem, daha yüksek noktalara ara pompa ile ürün basabiliyor. Sistem ile ilgili her konuda teknik destek Baumit tarafından sağlanıyor.


İlk olarak konut, ofis ve AVM'den oluşan Rönesans Maltepe projesinde başlatılan uygulamada Primo 1 makine sıvası için silo sevkiyatı yapılıyor. Primo 1 sıva sistemi, Baumit’in iç mekanlar için geliştirdiği, yüksek tutunma özelliğine sahip olması nedeni ile projelerin özellikle tercih ettiği bir ürün. Şantiyede kurulan silolar Baumit’in fabrikasından her seferinde yaklaşık 28 ton ürün taşıyabilen silobaslar vasıtası ile dolduruluyor. Bu sayede nakliyeden şantiyede ürün kullanımına kadar çeşitli kolaylıklar sağlanıyor. Mevcut projede Primo 1 ürünü için silo kullanılsa da şap, kendinden seviye alan şap veya ısı yalıtım yapıştırma ve sıva harçları için de silo ile sevkiyat yapılabiliyor.


Örneğin, her ton üründe 25 adet torba tasarrufu yaratılıyor. Bir projeye 10.000 ton ürün verildiği düşünüldüğünde bu adet 250.000’e çıkıyor ve bu da yaklaşık 30 ton kağıt tasarrufu anlamına geliyor. 


Üretim prosesinin paketleme, palet üzerine dizerek stok alanına taşıma işlemlerine ihtiyaç kalmamasından dolayı işçilik ve enerji tasarrufu da elde ediliyor. 


Paketlerin çalışan gücüyle taşınması, boşaltılması, karıştırılması, torba atıklarının yok edilmesi ve paletlerin saklanması gibi zaman alan uygulamalar ortadan kalkıyor. 


Ayrıca iş sağlığı ve çevre güvenliği açısından ürünlerin boşatılması aşamasında yaşanan ürün tozuması sorunu yaşanmıyor.