28 / 04 / 2024

Baumit Türkiye inşaat pazarının üzerinde büyüme hedefliyor!

Baumit Türkiye inşaat pazarının üzerinde büyüme hedefliyor!

Baumit olarak 2014 yılında tüm ürün gruplarında belirledikleri hedeflerin tümünü yakaladıklarını belirten Baumit Pazarlama Müdürü Candan Mumcuoğlu, bir önceki yıla göre yüzde 25’lik bir büyüme elde ettiklerini söyledi...




Baumit olarak 2014 yılında tüm ürün gruplarında belirledikleri hedeflerin tümünü yakaladıklarını belirten Baumit Pazarlama Müdürü Candan Mumcuoğlu, bir önceki yıla göre yüzde 25’lik bir büyüme elde ettiklerini söyledi. Mumcuoğlu, "Ana ürün grubumuz olan 'dış cephe ısı yalıtım sistemleri'nde metrekare bazında yaklaşık yüzde 40’tan fazla bir büyümeye ulaşacağız. Yeni yıl için de yine inşaat pazarının üzerinde büyüme rakamları hedefliyoruz. 2015 yılında inşaat pazarı büyümesinin 2013 ve 2014’e göre daha düşük kalacağını öngörüyoruz. Pazarı renovasyonun ve eğer hareketlenir ise kentsel dönüşüm projelerinin yönlendireceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu. 

2014 yılı içinde boya ürünlerini Gebze fabrikalarında üretmek adına bir yatırım gerçekleştirdiklerini hatırlatan Mumcuoğlu, "Bu yıla kadar dış cephe boyalarımızı merkez fabrikamızdan ithal ediyorduk. Boya üretimi için alt yapımızı tamamlayıp artık boyalarımızı da fabrikamızda üretmeye başlayacağız. Böylelikle hem kuru harçlarımızı hem de likit ürünlerimizin büyük bir bölümünü fabrikamızda üretiyor olacağız. Önümüzdeki dönemde yatırımlarımız ağırlıklı olarak iş ortaklarımızı ve mevcut kadromuzu büyütüp geliştirmeye yönelik şekilde olacaktır" dedi. Yıl içerisinde farklı gruplarda yeni ürünler pazara sunduklarını belirten Mumcuoğlu, "Baumit’in dış cepheler için en yeni ürünlerinden biri fotokatalizli Baumit Nanopor. Fotokataliz sayesinde güneş ışığı cephe kaplamasının fotokalizör özelliğini aktive ederek cephenin kendi kendisini temizlemesini sağlıyor.Yeni geliştirilen fotokatalizli Baumit Nanopor, böylece cephelerin çok daha uzun bir süre temiz ve sağlıklı olmasını sağlıyor. Cool Pigment ise dış cepheler için sunulan bir diğer yeni ürün. Cool Pigment ile artık çok koyu renkler de dış cephelere ısı yalıtım sistemlerine zarar vermeyecek şekilde uygulanabilecek. Dış cephe ürünleri dışında su yalıtım ürün gamımıza da yeni ürünler ekledik. Biz bu yıl, yeni ürünlerin yanı sıra, sistemlerimizin sunduğu avantajları son tüketici ile de daha iyi buluşturabilmek için bir 'Renovasyon Hizmet Paketi' oluşturduk. Bu paket, ısı yalıtım sistemimizin yanı sıra tüketicilerin de taleplerine yanıt verebilecek ek hizmetler barındırıyor. Bunlar; süpervizör hizmeti, uygulama sigortası, bakım sigortası, eşya hırsızlık sigortası, projelerin içeriğine bağlı olarak termal kamera ve EKB hizmetleri. Yine bu paket içinde sektörün en uzun süreli garantisi olan 15 yıl sistem garantisini sunuyoruz" açıklamasını yaptı. 

Mantolama pazarının büyüklüğünü yaklaşık 60 milyon metrekare olarak gördüklerini, faaliyet gösterdikleri Marmara Bölgesi ve Ankara’da pazar paylarını ve etkinliklerini artırdıklarını vurgulayan Mumcuoğlu, "Ana pazarımız olan Marmara Bölgesi'nde ilk üç marka arasında yer alıyoruz. Baumit faaliyet gösterdiği her ülkede, faaliyet gösterdiği he ürün grubu için pazar liderliğini hedefliyor. Pazarlama faaliyetlerimizi bu hedefe yönelik olarak planlıyoruz. Doğru ürünün, doğru fiyat ile doğru kanalda yer alması ve kanala uygun iletişim çalışmaları ile pazardaki etkinliğimizi artırıyoruz. Özellikle hedef kitlemize doğrudan ulaşabileceğimiz etkinlikler içinde yer alıyor, pazarlama faaliyetlerimizi bu yönde kurguluyoruz" diye konuştu. 


"Enerji verimliliğiyle ilgili yasal düzenlemeler yeterli değil" 

Enerji verimliliği ile ilgili son yıllardaki yasal düzenlemelerin güzel ancak henüz yeterli düzeyde olmadığına vurgu yapan Mumcuoğlu, şunlatı kaydetti: "Yasal düzenlemelerin yanı sıra, enerji verimliliğine yatırım yapan bireysel ve kurumsal kullanıcılar için çeşitli destekler yaratılması, yine yatırım yapmaya teşvik etmek için alternatif finansal kaynaklar oluşturulmasının da önemli olduğunu düşünüyoruz. AB’de yapılan çalışmaları ve iyi örnekleri inceleyerek Türkiye için uygun olabilecek modelleri geniş katılımlı komisyonlar ile beraber geliştirmeyi hedefliyoruz." Baumit'in yurtiçinde ve yurtdışında bütün kararları alırken çevre duyarlılığını ön planda tuttuğunu aktaran Mumcuoğlu, "Tüm üretim süreçlerimizi ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi'ne göre yönetiyoruz. Çevreye ve insana saygılı ürünlerin; zararsız hammaddelerle, temiz enerji ve modern teknoloji ile donatılmış ekipmanlarla, ergonomik çalışma koşullarında üretilerek son kullanıcıya risksiz bir şekilde ulaştırılması için çalışıyoruz" diye konuştu. 


"Haksız rekabetin önlenmesi ve bilinç artırımı önemli" 

Sektörde yer alan sorunlara da değinen Mumcuoğlu, "Malzeme üreticileri olarak bizlerin güvenli ve enerji verimli yapıların yaratılması hususunda katkısı çok önemli. Kullanıcıların doğru sistemlere ve doğru ürünlere yönlendirilmesi gerekiyor. Pazardaki her ürünün aynı kalite düzeyinde olmadığını biliyoruz. Kendi ürün grubumuzdan örnek vermek gerekir ise, dış cephe ısı yalıtımını bir sistem çözümü olarak düşünmek gerekir. Pazarda belgesiz veya herhangi bir standarda göre üretilmemiş ürünlere rastlamak mümkün. En önemli nokta haksız rekabetin önlenebilmesi ve tüketici bilincinin artırılmasıdır. Haksız rekabetin önlenmesi için piyasa denetim ve gözetimin çok ciddi anlamda yapılmaya başlanması hem tüketicilerin yararına olacak hem de sektörün daha doğru şekilde büyümesine katkı sağlayacaktır. Zira vaat edilen standart değerleri ile gerçek ürün değerlerinin birbirinin aynı olması güvenli yapılar üretmenin ilk adımıdır. Biz bilincin artırılması konusunda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Ancak sektörel yayınların ve bizim de üyesi olduğumuz sektör derneklerinin bu konuya verdiği önemi artırmasının firmaların ayrı ayrı yaptığı bilinçlendirme çalışmalarının da etkisini artıracağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.



Dünya



Geri Dön