04 / 05 / 2024

Bayburt OSB'de altyapı eksiği kalmadı!

Bayburt OSB'de altyapı eksiği kalmadı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) herhangi bir altyapı eksiği kalmadığını söyledi.




Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Yöney'i ziyaret ederek, yeni görevinde başarı diledi.

- "Bayburt OSB'de altyapı eksiği kalmadı"

Bakan Naci Ağbal, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Süleyman Seyhan'ı da ziyaret ederek görevinde başarı diledi.

Bayburt'un kalkınması, büyümesi, ekonomik olarak gelişmesi için hep birlikte gayret gösterdiklerini belirten Ağbal, vatandaşın hizmetinde olduklarını, onların beklentilerini karşılayacak hizmetler üretmeye gayret gösterdiklerini söyledi.

Bakan Ağbal, Bayburt'a daha fazla yatırım almak gerektiğine işaret ederek, Bayburt Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) herhangi bir altyapı eksiği kalmadığını söyledi.

Bayburt'un Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yer aldığını söyleyen Ağbal, "Bayburt OSB'ye gelen bir yatırımcı 6. bölge teşviklerinden tam olarak yararlanacak. Yani bunlar gelir vergisi, gelir stopaj, sosyal güvenlik primi destekleri. Daha önemlisi bu Cazibe Merkezleri Programı'na enerji desteği getirdik. Dolayısıyla hep beraber yoğun gayretle, bir seferberlik halinde OSB'deki parselleri teker teker doldurmamız lazım. Bu sene inşallah OSB'de fabrikalar, imalathaneler için temel atma törenleri yapalım." dedi.

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Bayburt'un lokasyon avantajı bulunduğunu söyleyen Ağbal, burada yatırımcının beklentisi olabilecek her türlü ihtiyacın karşılanabileceğini dile getirdi.

Bakan Ağbal, bu avantajın öncelikle yakın illerdeki yatırımcılar olmak üzere tüm yatırımcılara anlatılması gerektiğini de belirtti.

 


Geri Dön