Kent Haberleri

Baykar'dan AFAD'la koordineli konut seferberliği! Depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent yapılıyor!

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent hayata geçiriyor. Selçuk Bayraktar, "AFAD'la koordine olarak konut seferberliği başlattık" dedi. İşte ayrıntılar...  Bayraktar, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamasında "Milletimiz için #KonutSeferberliği başlatıyoruz

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, deprem bölgesindeki yaraları sarmak için AFAD ile koordineli olarak 1000 konut bağışladıklarını duyurmuştu. 

Bayraktar, sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamasında "Milletimiz için #KonutSeferberliği başlatıyoruz. BAYKAR olarak afetzede kardeşlerimizin kalıcı barınma ihtiyacının çözümüne destek olabilmek için AFAD ile koordineli olarak 1000 konut bağışlıyoruz. Yaralarımızı tek yürek hep birlikte saracağız" ifadelerine yer vermişti. 

Deprem ile ilgili de konuşan Selçuk Bayraktar, "Çok büyük iki depremle, çok büyük bir felaketle sarsındık. Felaketin yaralarını sarmak için tüm milletimiz devletle sırt sırta seferber oldu; büyük bir gayret gösterdi, göstermeye de devam ediyor" diye konuştu ve acil olarak geçici yaşam alanı olması maksadıyla iki bin kişiye barınma imkanı sunacak Baykar Konteyner Kent'i hayata geçirmek için start verdiklerini belirtti. 

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'dan konu ile ilgili bir son dakika açıklaması daha geldi. Selçuk Bayraktar, bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu. 

İşte ayrıntılar...

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Selçuk Bayraktar, son dakika açıklamasında "AFAD'ın yönlendirmesiyle geçici barınma imkanına merhem olabilmek için konteyner inşasına başladık. 520 konteynerin tedariğine başladık. Şu anda üretim devam ediyor" ifadelerine yer verdi. 

"İlk günden itibaren elimizde ne kadar imkan varsa seferber olduk. Şu anda da 400 kişilik ekibimiz sahada görev yapıyor" diyen Selçuk Bayraktar, AFAD ile koordine olup yardım malzemelerini bölgeye yolladıklarını, ilk günden itibaren İHA'ların bölgede görev aldığını belirtti. 

2 BİN KİŞİ KALACAK

Bayraktar, konteyner kent ile ilgili açıklamasında "AFAD'ın yönlendirmesiyle geçici barınma imkanına merhem olabilmek için konteyner inşasına başladık. 520 konteynerin tedariğine başladık. Şu anda üretim devam ediyor. 1 aya kadar burada 2 bin kişinin kalacağı bir yer olacak" ifadelerine yer verdi. 

Can Sağlığı Vakfı'nın da ilk günden itibaren 120 kişiyle destek verdiğini aktaran Selçuk Bayraktar, "Bugünden itibaren de sahada hizmet vermeye başladılar. En ivedi şekilde bu çalışmalar devam ediyor. Bu konteyner kentte Can Sağlığı Vakfı'nın da desteği olacak" açıklamasında bulundu.

BAYKAR tarafından AFAD'la koordine olup en acil ihtiyaçlardan başlayarak kalıcı ihtiyaçlara ilişkin çözümler üretmeye çalıştıklarının altını çizen Bayraktar, "Çalışma arkadaşlarımızla neler yapabiliriz diye konuştuk. Burada en yakınındakileri belki de tüm birikimini kaybetmiş on binlerce insan var" diye konuştu. 

Herkesin elinde ne kadar imkan varsa seferber etmesi gerekir diye düşündüğüne dikkat çeken Bayraktar, kalıcı alanların çok önemli olduğuna, geçici alanlarda yaşamın pek mümkün olmadığına vurgu yaptı. 

Bayraktar, açıklamasında "Hangi şekilde denirse nakdi yardımsa nakdi, inşasında da görev alın derlerse o şekilde bakanlıklarımızla da görüşümüz bu kampanyayı başlattık. Tüm kurumlarımızı ve toplumumuzu bu kampanyaya desteğe çağırıyorum" dedi ve kalıcı konutların yapılması için tüm milleti desteğe çağırdı. 

Açıklamasını "Bin konut devletimizin kararıyla olacak. Elbette afet zedeler için. Tüm zarar gören illerimiz için kalıcı konutlar yapılacak" ifadelerini kullanarak sürdüren Selçuk Bayraktar, "Geçici barınma acil ama kalıcı barınma çok kritik. İlk gün BAYRAKTAR Akıncı havadaydı. Aksungur başka bir görev de yaptı. Baz istasyonları yıkılmıştı, mobil baz istasyonu görevi yaptı. Bayraktar, hızlı haritalama kodu dediğimiz haritalar çıkardı" şeklinde konuştu. 

Kaç konut yapılması lazım? Yıkılan yerlere yeniden bina yapılabilir mi?

DASK'tan son dakika açıklaması!

Depremden etkilenen 10 il için peş peşe açıklandı! Kira yardımı ve destek ödemesi başvuruları... Hemen e-Devlet'e bakın!