02 / 05 / 2024

Baymak, İngiliz Baxi'nin tek üretim merkezi oldu

Baymak, İngiliz Baxi'nin tek üretim merkezi oldu

Baymak, Tepeören'de geçtiğimiz günlerde açtığı güneş kolektörleri üretim tesisi ile İngiliz ortağı Baxi Group'un tek üretim merkezi oldu



KAPASİTE 150 BİN ADET
Baymak Güneş Enerji Sistemlerinin yıllık 150 bin adet olduğunu belirten Dr. Akdoğan, yeni tesisi tanıtırken, 3 milyon dolar yatırımla gerçekleşen üretim hattının, tam otomatik makinelerle üretim yapması dışında, en önemli özelliğinin taşıyıcı borular ve selektif plaka arasındaki kaynak işlemini ultrasonic kaynak yöntemi yerine lazer kaynağı ile yapması olduğunu belirtti.

Baymak, Fransa ve Danimarka'daki üretim hatlarını yeni tesislerine taşıdı. Yeni üretim merkezi ile birlikte Baymak'ın toplam üretim alanı 60.000 metrekareye ulaştı. Baymak'ın Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Murat Akdoğan, "Modern ve üstün teknolojiye sahip üretim ve montaj hatları ile Baymak, çelik kazan, kat kaloriferi, güneş enerji sistemleri ve emayeli su tankları konusunda Baxi'nin tek üretim merkezi oldu" dedi.

HEDEF AVRUPA PİYASASI
Önümüzdeki yıllarda hem yurt içi hem de yurtdışı satışlarının hızla artacağını öngören ve Baxi Group'un üretim merkezi olmanın getireceği kapasite ihtiyacını bugünden planlayan Baymak'ın 2010 yılında Avrupa'nın en büyük üreticilerinden biri olmayı hedeflediğini de ifade eden Akdoğan, "Biz, krizleri bir tehdit olarak değil, büyümek için bir fırsat olarak görüyoruz. Baymak, bu krizi de önceden hissederek gerekli önlemleri kriz öncesinde hızla almış ve krizin olumsuz etkilerini en aza indirmeyi başarmıştır. Baymak, Avrupa'nın en modern tesisini ve Türkiye'nin lazer kaynağı ile üretim yapan ilk Güneş Enerjisi Üretim Hattını hizmete sundu" dedi.
Türkiye


Geri Dön