Dekorasyon

Baymak'tan klima kullananlara öneriler!

Klimanızın bakımını henüz yaptırmadıysanız, Baymak’tan klima kullanıcıları için öneriler tam size gore..

Bahar aylarının geldiği ve güneşin sıcaklığını hissettirdiği bu günlerde, tüm hazırlıklar yazı karşılamak için… Baharın gelişi bahar temizlikleri ile birlikte kendini gösterirken sadece kıyafetlerin, halıların değil elektrikli aletlerinde mevsimsel bakım zamanları gelmiş demektir.


Klimaların yaz modunda kullanımına geçmeden önce yapılması gerekenleri Baymak Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Soner Gümüş anlattı: ‘’Klima cihazları iç ve dış ortamda değişik hava şartlarına maruz kalan cihazlardır. Bu sebeple zaman içerisinde klimaların ısı transfer yüzeyinde toz ve kirlenmeler oluşabilir. Bu da klimanızın çalışma fonksiyonlarını zayıflatacağı, performansının düşmesine sebep olacağı gibi ayrıca siz kullanıcılarında sağlığını tehdit etmektedir. Bakımı yapılmayan klimalar, zararlı bakterilerin ortama yayılmasına neden olarak, özellikle solunum yolu rahatsızlanmalarına sebeb olabilir. Bu nedenle  tüketicilerimizin kullanmakta oldukları klima cihazlarına yılda en az 1 kez yetkili servisler tarafından bakım yaptırmalarını tavsiye etmekteyiz.’’


Yetkili Servisler tarafından yapılacak Klima bakımında dikkat edilecek noktalar:


İç Ünite evaparatör temizliği

İç Ünite filtre temizliği

 İç Ünite fan temizliği

İç Ünite fan yataklarının yağlanması 

İç ünite su gider kanalının temizlenmesi

İç ünite gaz sızdırmazlık kontrolü

Dış ünite kondenser temizliği

Dış ünite fan temizliği

Dış ünite elektrik bağlantı kontrolü

Dış ünite gaz kaçak kontrolü

Uzaktan kumanda çalışmasının kontrolü

 Cihazın çalışma testi

Cihazın gaz basınç değerlerinin kontrolü

Cihazın askı ayaklarının ve tüm civata bağlantılarının kontrolü

Bina elektrik voltaj değeri kontrolü

Cihazın çalışma anında kompresörün çektiği akımın kontrolü

Cihazın üfleme değerlerinin termometre ile kontrolü


Yetkili servisler tarafından bakım için gelindiğinde kontrol edilmesi gereken noktaları sıralayan Gümüş, hem kullanıcı sağlığı hem de az enerji sarfiyatı için periyodik bakımların çok önemli olduğunu vurguladı.


Yetkili servis bakımının dışında tüketicinin kendi kendine alabileceği önlemler ve temizlik işlemleri de klimanın performasını olumlu etkileyecektir.


Çok yüksek ve düşlük sıcaklıklar sağlığınız için uygun değildir ve elektrik sarfiyatına neden olur. Bu yüzden en uygun sıcaklığı ayarlayınız.

Soğutma esnasında direk güneş ışığından perdeyle vs. koruyun. Kapı ve pencereleri kapatın.

Hava akış yönünü en uygun şekilde ayarlamalısınız. İdeal hava sıcaklığını aşağı/yukarı ve sağ/sol hava kanatları ile elde edebilirsiniz.

Klimayı sadece gerekli olduğunda çalıştırın. Zaman ayarlamasını sadece ihtiyacınız olduğu durumlarda kullanmak için set ediniz.

Soğutmada esnansında klima biraz ısınabilir. Cihazın performansı için ısı kaynaklarını mümkün olduğu kadar odadan uzak tutunuz.

Hava filtresinin tıkanması ısıtma/soğutma kapasitesini etkiler. İç ünitenin gürültülü çalıflmasına neden olur. Cihazın elektrik sarfiyatını arttırır. Bu sebeple; cihazın hava filtresini iki haftada bir mutlaka temizleyin. Eğer filtre çok kirli ise ılık suyla yıkayın (ort.30˚) ve tamamen kurulayın.

Klimanınızı kullanmaya başlamadan önce her sezon başında mutlaka;

İç ve dış ünitenin hava giriş ve çıkışlarının uygun şartlarda olduğundan emin olun.

Bakır boru tesisatını korozyon ve pas açısından kontrol edin.

Topraklama hattında bir kopukluk veya temassızlık olmadığından emin olun.

Hava filtrelerinin temiz olduğundan emin olun.

Uzaktan kumanda cihazına pilleri yerleştirin

Enerji beslemesini sağlayın ve klimayı açın.


Çevre dostu Baymak, geniş ürün yelpazesi ile ısıtma soğutma sektöründe lider marka olarak tüm ürünlerinin kalite standartlarına uygun olarak üretilmesini sağlarken tüketicilerini de doğru bilgilendirmeye devam edecektir.