05 / 05 / 2024

Bayraklı'da imar planları revizyonunda mutlu son!

Bayraklı'da imar planları revizyonunda mutlu son!

Bayraklı Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleşti. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçede kentsel dönüşümü hızlandıracak olan ve uzun süredir üzerinde çalışılan imar planları ile ilgili bilgi verdi.




Bayraklı Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Osmangazi Hizmet Binası'nda gerçekleşti. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçede kentsel dönüşümü hızlandıracak olan ve uzun süredir üzerinde çalışılan imar planları ile ilgili bilgi verdi. 


Başkan Karabağ, "Büyükşehirle yapılan görüşmeler de olumlu geçti. Bu imar planı revizyonu sonrasında Bayraklı'nın önü açılacak. Bu da size nasip oldu her iki gruba da teşekkür ederim" dedi. 6 mahallede belirlenen imar plan revizyonlarından sonra Çay ve Tepekule mahallerindeki 48 hektarlık alanı kapsayan imar planı revizyonunu ele alan komisyon raporu da oy birliği ile mecliste kabul edildi.


Neler olmuştu?

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, geçtiğimiz yıl mevcut yasa ve imar planlarıyla kentsel dönüşümün zor olduğunu belirterek, imar planlarında revizyona gidileceğini açıklamıştı. Başkan Karabağ, "Çalışma başlattık, yakında kamuoyuyla paylaşacağız. Vatandaşlarımız gecekondularını satmasın. İmar planlarını değiştirelim. Bunun için kendi meclisimizi ve Büyükşehir'i ikna edelim. Ulaşım planını da düşünüyoruz. Halkımız endişe etmesin" demişti.



Yeni Asır


Geri Dön