30 / 04 / 2024

Bayraklı'ya ilk konteyner cuma günü konulacak!

Bayraklı'ya ilk konteyner cuma günü konulacak!

Bakan Murat Kurum, konteyner yapım sürecini AFAD'ın yürüttüğünü, Bayraklı'da 1000 konteynerlik alanda faaliyetlerin sürdüğünü, cuma günü itibarıyla ilk konteynerin konulacağın



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 30 Ekim tarihinde Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremin ardından İzmir'de 109 bin 921 binada, 586 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışması yaptıklarını belirtti.

Bakan Kurum, Valilik ziyareti sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, depremin ilk saatlerinden itibaren İzmirlilerin yanında yer aldıklarını dile getirerek, "Hızlı bir şekilde kardeşlerimizin çadır kentlerde, enkaz alanlarında bize ihtiyaç duydukları her alanda bir, beraber olmak suretiyle İzmir'imizin yanında olduk." diye konuştu.

- Konteyner alanındaki çalışmalar

Bakan Murat Kurum, konteyner yapım sürecini AFAD'ın yürüttüğünü, Bayraklı'da 1000 konteynerlik alanda faaliyetlerin sürdüğünü, cuma günü itibarıyla ilk konteynerin konulacağını, 20 gün içinde konteyner kentin içindeki sosyal yaşam alanlarıyla kurulumunun tamamlanacağını söyledi.

Murat Kurum, ihtiyaç olması halinde Ege Üniversitesindeki 312 konteynerlik alanın da hizmete girebileceğini belirtti.

Gazetecilerin sorusu üzerine Bakan Kurum, 30 bin liralık eşya yardımının nakdi olarak yapılacağını dile getirerek, Türkiye'deki mobilya üreticilerinin ise yardımlarını ayni olarak gerçekleştireceğini ve depremzedelerin evine kadar eşyaları götürüp kurulumunu da yapacağını söyledi.

İzmir Valiliğindeki ziyarete İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AFAD Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, AK Parti  İzmir  Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve ilgililer katılım gösterdi.

 

İzmir'de konut fiyatlarına deprem dopingi!


Geri Dön