27 / 04 / 2024

Bayraktar Grubu, Eyüp'te alışveriş merkezi yapacak!

Bayraktar Grubu, Eyüp'te alışveriş merkezi yapacak!

Via Portun sahibi Bayraktar Grubu, bu kez İstanbulun Avrupa yakasında bir alışveriş ve yaşam merkezi kurmaya hazırlanıyor. Eyüpte kurulacağı söylenen projedeki otelin işletmesi için Millenium ve Fairmont ile görüşmeler yapıldığı belirtiliyor



İstanbul Kurtköyde kurulu Via Port Alışveriş ve Yaşam Merkezinin sahibi olan Bayraktar Grubu, bu kez Avrupa yakasında bir alışveriş ve yaşam merkezi kurmaya hazırlanıyor.

Eyüpte kurulacağı söylenen yeni merkezin 600 bin metrekarelik bir alana sahip olacağı belirtiliyor.

Sahip olacağı alan nedeniyle sektörde Türkiyenin en büyük perakende projesi olarak adlandırılıyor. Projenin içinde alışveriş merkezinin yanı sıra, eğlence parkı ve otelin de bulunacağı ifade ediliyor.

Lansmanı Ekimde yapılacak

Kulislerde ise projede yer alacak otelin işletmesi için lüks otel zincileri Millenium ve Fairmont ile görüşmeler yapıldığı söyleniyor.

Via Portun Avrupa Yakasında kuracağı projenin detayları ise ekim ayında düzenlenecek toplantıyla duyurulacak. Bayraktar Grubunun İstanbuldaki ilk alışveriş merkezi (AVM) yatırımı olan Via Port, 2008 yılında kuruldu.

Türkiyenin en çok ziyaret edilen AVMleri arasında olan Via Porta aylık 1.5 milyonu aşkın ziyaretçiyi ağırlıyor. Toplam 180 tane mağazası bulunan AVM, outlet konseptiyle faaliyet gösteriyor.

Via Portta mağazaların yanı sıra otel, gölet, lunapark gibi eğlence alanları ve turistik bedesten bulunuyor. Yeni kurulacak projede de Via Porttakine benzer eğlence ve konaklama alanlarının bulunacağı belirtiliyor.

Kraliçelere ev sahipliği yaptı

Fairmontun kuruluşu 1907 yılına dayanıyor. Bugüne kadar dünyaca ünlü isimlere, kral ve kraliçelere, cumhurbaşkanları ve başbakanlara ev sahipliği yapan Fairmont, İstanbulun yanı sıra Kahire, Abu Dabi ve Güney Afrika ve Şangay gibi destinasyonlarda önümüzdeki birkaç yıl içinde yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Hizmet anlayışını mükemmel misafirperverlik üzerine inşa eden Fairmont otel zinciri müşterilerine unutulmaz deneyimler sunmak anlayışıyla faaliyet gösteriyor.

Millenium ise dünyanın en büyük otel zincirlerinden birisi. Zincirin, dünya genelinde 100ü aşkın oteli bulunuyor. Kuzey Amerika, Asya, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Yeni Zelendada otelleri bulunan grubun çatısı altında Grand Millenium, Millenium, Copthorne ve Kingsgate markaları bulunuyor.
Milliyet/Eylem Türk


Geri Dön