Ekonomi

Bayraktar'a Zelenskiy'den 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin elinden 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı aldı. aykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar attığı tweet ile "Bu kıymetli takdire layık gören Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ederim. Barış ve adaletin hakim olduğu bir dünya içinZelenskiy tarafından 1

Baykar Genel Müdürü Bayraktar, Ukrayna Devlet Başkanı V. Zelenskiy tarafından 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi.


Baykar Genel Müdürü Bayraktar, yaptığı sosyal medya paylaşımına "Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tarafından 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı ile taltif edildim. Bu kıymetli takdire layık gören Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ederim. Barış ve adaletin hakim olduğu bir dünya için çaba göstermeyi sürdüreceğim" notunu düştü.

Ukrayna'da kurulacak tesisin ayrıntılarını görüştüler

Ukrayna'nın başkendi Kiev’deki törenin ardından Devlet Başkanı Zelenskiy ve Haluk Bayraktar, Ukrayna’da kurulması planlanan Bayraktar fabrikasının detaylarını ele aldı. Görüşmede Ukrayna bileşenlerinin kullanarak yaratılacak yeni ürünler ele alındı. Zelenskiy görüşmede üzerinde Bayraktar motifi bulunan Ukrayna ulusal kıyafeti Vışıvanka adı verilen işlemeli gömlek Bayraktar'a hediye etti. 

Bayraktar daha öncede nişana layık görülmüştü

Haluk Bayraktar, 2020'de de Ukrayna ve Ukrayna-Türkiye ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’den devlet nişanı almıştı.

 

Rusya vurmakla tehdit etmişti 

Geçtiğimiz ay Baykar’ın Ukrayna’da üretim tesisi kuracağına yönelik açıklaması Rusya’nın oklarına hedef olmuştu. Baykar Teknoloji CEO'su Haluk Bayraktar’ın “Ukrayna ile uzun vadeli proje planlarımız var. Baykar, orada tüm sistemleri üretmek istediğimiz bir fabrika, bir araştırma merkezi ve gelişmiş bir üretim merkezi kurmaya başladı. Yatırım planlarımız şu anda ilerliyor" sözleri sonrası Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi üyesi Senatör Sergey Tsekov bir açıklama yapmış ve "Bu fabrikayı Ukrayna topraklarında inşa edeceklerinden şüpheliyim, çünkü Ukrayna'da özel bir askeri operasyon yürütülüyor. Sanırım buna izin vermeyeceğiz. O tesis Türk değil, Ukrayna fabrikası olacak. O halde bu bir Ukrayna tesisi ise özel askeri operasyon kapsamında tarafımızca meşru hedef olacak" diyerek tehditler savurmuştu.

Editör Notu: Bu haber 10 Eylül 2022 tarihinde saat 05:20'de yazıldı. An itibarıyla dolar kuru 18 lira 22 kuruş, euro 18 lira 35 kuruş, altının gramı ise 1.027 lira değerindedir.
 

iPhone 13 Pro 512 GB artık A101’de satışta. İşte 10 Eylül 2022 fiyat 
Gamerların favorisi Oppo A55'e Carrefoursa'dan indirim! A101'i bırakın Migros'u bırakın! 10 Eylül 2022 fiyat listesi!
Kia Eylül fiyat listesi yayınlandı! Gözlerinize inanamayacaksınız! İşte, Kia Sorento’nun 10 Eylül 2022 fiyat listesi…