Ekonomi

Bayram harçlığı kimlere verilecek 2023? öğrencilere 1000 TL bayram harçlığı başvurusu e devlet üzerinden yapılabilir mi?

Bayram yaklaşırken, bayram harçlığı gündemde yer alan konulardan biridir. Peki Bayram harçlığı kimlere verilecek 2023? İşte detaylar! Bayram harçlığı ödemelerin ne zaman hesaplara yatacağı Ramazan Bayramına az bir zaman kala sorgulanıyor

Öğrenci bayram harçlığı başvurusunun nasıl yapılacağı, ve kimlere verileceği merakla araştırılmaktadır. Bayram harçlığı ödemelerin ne zaman hesaplara yatacağı Ramazan Bayramına az bir zaman kala sorgulanıyor.

İşte bu konudaki ayrıntılar…

ÖĞRENCİLERE BAYRAM HARÇLIĞI NE KADAR? ÖĞRENCİLERE BAYRAM HARÇLIĞI MI VERİLECEK?

Öğrenci bayram harçlığı miktarının 1000 TL civarında olacağı öngörülüyor. Öğrencilere bayram harçlığı tarihini de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklandı.

ÖĞRENCİLERE BAYRAM HARÇLIĞI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Öğrencilere bayram harçlığı ile ilgili ayrıntılar belli olduğu zaman haberimizde yer evereceğiz.

BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile bayram ikramiyeleri için ödeme tarihlerinin belli olduğunu belirtti.

Emekliye bayram ikramiyesinin 1100 liradan 2 bin liraya yükseltildiğini dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Emekli bayram ikramiyesi Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 1100 TL'lik ikramiyelere 900 TL'lik artış ile 2 bin TL'ye yükseldi. Bu şekilde emekliye 2 bayramda toplamda 4 bin TL ödeme yapılacak.

15 YIL VE 3600 PRİM GÜNÜ ŞARTI BULUNUYOR!

Bu konuya dair detayları CNN Türk’e dile getiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, “En önemli formüllerden birisi kısmı emeklilik olmaktadır. Kısmı emeklilik denilen de 15 yıllık prim gün sayısını dolduranlar 1999 yılı öncesi kadınlar 50 erkekler 55 yaşında emekli olabilmeleridir. Ancak 2014 yılının Mayıs ayından başlayarak onlar da kademeli emeklilik sistemi içine dahil oldukları için de kadınlar 58 yaşında erkekler 60 yaşında emekli olabilirler. EYT yasası çıkarıldığında bu bölümler eksik kalmıştı. Şimdi hükümet bununla ilgili adım attı, şimdi yürürlüğe getirecek. Birinci olarak kadınlar için 58 yaş sınırı 50’ye erkeklerde ise 55’e düştüğü zaman 3600 gün sayısını doldurmuş ise çalışan emekli olabilecek” dedi.