27 / 04 / 2024

Bayram ikramiyesi ve emekli maaş zammında dananın kuyruğu bugün kopacak!

Bayram ikramiyesi ve emekli maaş zammında dananın kuyruğu bugün kopacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'ndaki Kabine Toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Gündemin ana konusu bayram ikramiyesi ve emekli maaş zammı olacak.



Kabine Toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'nda toplanacak Kabine'nin ana gündeminde emekli maaş zammı ve bayram ikramiyleri yer alacak. Emekliler heyecanla gelecek haberi bekliyor.Bayram ikramiyesi ve emekli maaş zammında dananın kuyruğu bugün kopacak. İşte detaylar...

EMEKLİ MAAŞ ZAMMINDA DANANIN KUYRUĞU BUGÜN KOPACAK!

Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nda emekli maaş zammını değerlendirilmesi bekleniyor. Emeklilerin gözü yapılacak maaş zammınna çevrilirken, yapılan son Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" demişti.

EMEKLİYE İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak bir kereye mahsus olmak üzere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilmesi planlanıyor.

Yaklaşık 16 milyon emekli Ramazan ve Kurban bayramları olmak üzere iki kez ikramiye alıyor. Bu yıl Cumhuriyet'in 100. Yılı dolayısıyla, üçüncü ikramiye ödenmesinin gündemde.

Konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırlıklara başladığı öğrenildi. Yapılan çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Tek seferlik ödenecek ikramiyenin 5 bin TL olması bekleniyor.

Bayram ikramiyesi ve emekli maaş zammında dananın kuyruğu bugün kopacak!

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ocak ayında sadece 2023’ün temmuz – aralık dönemindeki enflasyon oranında artacak. 2023 yılı enflasyonu yüzde 62 olursa temmuz – aralık dönemindeki enflasyon yüzde 35.25 olacak. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları da bu oranda artış kaydedecek.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca emeklilerin aylıklarında ilave artışa ilişkin bir çalışma yürütülüyor.

Bu çalışma çerçevesinde kanun değişikliği yapılarak 6 aylık enflasyon oranının üzerinde bir artış yapılması bekleniyor.

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yönelik bu ilave artışın ocak ayında yürürlüğe girecek şekilde hayata geçirileceği tahmin ediliyor.

EMEKLİYE EK ZAM NE ZAMAN VERİLECEK?

Emekli maaşlarına yapılması planlanan ek zam için gözler Meclis’in açılacağı tarihe çevrildi. Bu nedenle ekim ayında çalışmaların tamamlanması ve kasım ayında ise ek zamların verilmesi bekleniyor.

En düşük emekli maaşı 11.250 TL, en düşük memur maaşı 33.025 TL, asgari ücret 17.104 TL! Şimdi masadaki rakamlara bakın!


 
 


Geri Dön