Ekonomi

Bayram ikramiyesinde kritik detay! Dul ve yetim aylığı alanlara ikramiye verilecek mi? 

Son günlerde emekli bayram ikramiyeleri sık sık araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki 65 yaş, dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar bayram ikramiyesi alacak mı? 65 yaş, dul ve yetim aylığı bayram ikramiyesi belli oldu mu? İşte ayrıntılar... 65 yaş, dul ve yetim aylığı alan kişiler emekli maaşı alıp almayacaklarını merak ediyor

Son günlerde emekli bayram ikramiyeleri sık sık araştırılan konular arasında yer alıyor. 65 yaş, dul ve yetim aylığı alan kişiler emekli maaşı alıp almayacaklarını merak ediyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili merak edilen soruların yanıtlarını verdi. Bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağına ve ne zaman yatırılacağına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin'in konuşmasının ardınan vatandaşlar konuyla ilgili araştırmalarını hızlandırdı. 

4 senedir verilen bayram ikramiyeleri, Ramazan ve Kurban bayramları olmak üzere yılda 2 defa yatırılıyor. Emekli, dul, yetim ve malulen emekli kişilere, geçen sene verilen bayram ikramiyesi 1.100 lira olarak belirlenmişti. 

Peki 65 yaş, dul ve yetim aylığı alan vatandaşlar bayram ikramiyesi alacak mı? 65 yaş, dul ve yetim aylığı bayram ikramiyesi belli oldu mu? İşte ayrıntılar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bayram ikramiyelerinin 1.100 lira olarak 28 ya da 29 Nisan'da yatırılacağını duyurdu. Bayram ikramiyeleri sadece emekli vatandaşlara değil, SGK'dan 65 yaş, dul-yetim aylığı ve malullük aylığı alanlara da veriliyor. 

Dul ve yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi kaç lira?

Dul ve yetim aylığı alan kişilerin bayram ikramiyesi tutarları ölüm aylığı hisse oranına göre hesaplanıyor. Örneğin, kocasından dul aylığı alan ve çalışan kadın, yüzde 50 oranında ölüm aylığı alıyor ve bu durumda bayram ikramiyesi de 550 lira olur. Çalışmayan ve emekli olmayan dul eş aylık alan tek kişi ise yüzde 75 oranında ölüm aylığı alıyor ve bayram ikramiyesi 825 lira oluyor. 

A Haber'de yer alan habere göre; aynı zamanda, hem kocasından, hem babasından ya da annesinden ölüm aylığı alan kişiler ise kocasından aldığı aylığın yüzde 75'i, anne babasından aldığı aylığın yüzde 25'i oranında bayram ikramiyesi alır. 

Emekliler ile 65 yaş ve dul-yetim aylığı alan kişilerin bayram ikramiyesi tutarları farklı oluyor.

Benzin, motorin ve LPG'de indirim olacak mı? Son dakika! Opet, Petrol Ofisi, BP, Total ve Shell 22 Nisan fiyat listesi..

Hükümetten emekli maaşlarına zam müjdesi! Bakan Bilgin en düşük maaşın ne olacağını açıkladı

Prim günü eksik olanlar dikkat! Siz de erken emekli olabilirsiniz! İşte ayrıntılar...

Hükümetten emekli ve memurlara 3600 ek gösterge düzenlemesi müjdesi! Erdoğan tarihini açıkladı