Ekonomi

Bayram kredilerinde rekabet kızıştı! İşte banka banka bayram kredileri ve faiz oranları!

Ramazan Bayramı’na çok az bir süre kala bankalar kesenin ağzını açtı. Bankalar, bayram öncesi tüketicilerin acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla peş peşe kampanyalarını duyururken, 50 bin lira ile 70 bin lira arasında değişen ihtiyaç kredilerinde faiz oranları bankadan bankaya değişiyor.Bankalar, peş peşe bayrama özel kredi paketlerini ve kampanyalarını duyurmaya başladı

Ramazan Bayramı’na çok az bir zaman kala bireysel kredilerdeki rekabet de yoğunlaştı. Bankalar, peş peşe bayrama özel kredi paketlerini ve kampanyalarını duyurmaya başladı. Bayrama özel ihtiyaçlarını ve tatil masraflarını karşılamak isteyen tüketicilere 50 bin lira ile 70 bin lira arasında değişen rakamlarda sunulan kredi paketlerinde, dileyen banka müşterilerine ödemeleri üç ay erteleme imkanı da sunuluyor.

Dünya Gazetesi’nden Birol Bozkurt’un haberine göre, Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte bankalar, bayrama özel kredi kampanyalarını duyurmaya başladı. Haberde, Mart 2023 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) ihtiyaç kredilerinde üst limiti 70 bin lira olarak belirlediğine işaret edilerek bu yüzden kredi kampanyalarının 50 bin lira ile 70 bin lira arasına sıkıştığına dikkat çekildi.

Bankaların peş peşe duyurduğu kampanyaların ardından tatil masraflarını karşılamak isteyen, acil nakit paraya ihtiyacı olan veya Ramazan Bayramı için hazırlık yapan tüketicilerin bankalara başvurduğu belirtilirken, faiz oranlarının ise bankadan bankaya değişiklik gösterdiğine işaret edildi. Bu arada bankalar dileyen banka müşterilerine, kredi geri ödemelerini üç ay boyunca erteleme imkanı sunuyor.

Peki, Ramazan Bayramı kampanyaları kapsamında; hangi banka hangi faiz oranından kredi kullandırıyor? En fazla kullandırılan kredi tutarı ne kadar? İşte banka banka Ramazan Bayramı kredi paketleri…

GARANTİ’DE 36 AY VADE İMKANI

Garanti BBVA da Ramazan Bayramı’na özel bir kampanya düzenledi. Bayrama özel acil nakit ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olan paket kapsamında, kredi ihtiyacı olanlara 36 ay vade seçeneği ve düşük faiz imkanı ile 50 bin liraya kadar kredi imkanı sunuluyor.

İŞ’TEN YÜZDE 1,95 FAİZLE KREDİ

İş Bankası da bayrama özel kredi kullandıran özel bankalardan birisi. 3 bin liradan en fazla 70 bin liraya kadar kredi kullandıran İş Bankası, müşterilerine kredi başvurusunu 24 saat boyunca mobil bankacılık üzerinden yapma fırsatı sunuyor. Başvurusunu banka üzerinden gerçekleştirenlerin ise 100 bin liraya kadar ulaşan bir tutarda kredi alabileceği belirtiliyor. 70 bin liralık kredi fırsatından yararlanmak isteyen banka müşterileri, yüzde 1,95 faiz oranı ve 36 aya varan vade seçeneği ile nakit ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

AKBANK ÖDEMELERİ 3 AY ERTELİYOR

Akbank da müşterilerine bayrama özel çeşitli seçenekler sunuyor. Dünya Gazetesi’nin haberinde, Akbank’tan belgesiz ve imzasız Direkt Kredi kullanmak isteyenlerin mobil veya internet bankacılığı üzerinden başvuru yapabildiği belirtilirken, bayram kredisi kampanyası koşulları kredi tutarı, vade süresi, müşteri skoru gibi nedenlerden dolayı her müşteri özelinde değişebildiği kaydedildi. Banka ayrıca dileyen banka müşterilerine 3 ay erteleme imkanı da sunuyor.

YAPI KREDİ’DEN AVANTAJLI KREDİ

Müşterilerinin bayram ihtiyaçlarını karşılamaları için Bayram Kredisi kampanyasını başlatan bir diğer banka ise Yapı Kredi Bankası. Bayram Kredisi kampanyası, ödemelerin 3 ay erteleneceğini açıklayan Yapı Kredi, hem mobil hem de internet şubesinden kredi kullandırma fırsatı sunuyor. Kampanya dahilinde ödemesiz dönem dahil olmak üzere 36 ay vade seçeneği sunan bankanın kredi faiz oranları ve hesaplama işlemleri müşteriden müşteriye göre farklılık gösteriyor.

KEFİLSİZ BAYRAM KREDİSİ QNB FİNANSBANK’TA

QNB Finansbank ise Ramazan Bayramı’na özel duyurduğu kredi kampanyasında, kefilsiz ve belgesiz ilk müşterilere özel 50 bin liraya ulaşan bayram kredisi kullandıracağını duyurdu. QNB Finansbank Ramazan Bayramı’nda kefilsiz mobil başvuruyla 12 ay vadeli düşük faizli 50 bin lira kredi kullandıracağını açıklarken, 70 bin liralık kredi kullanmak isteyenlere ise aylık yüzde 1,79 faiz oranı ve 24 ay vadeyle kredi imkanı sunulduğu kaydedildi.