Perakende

Bayram öncesi sıkı denetim! Kasaplar ve et ürünleri mercek altında!

Kurban Bayramı'na kısa süre kala Tarım ve Orman Bakanlığı denetimlerini sıkılaştırdı. Bu kapsamda, ülke genelinde denetimlerini artırdı. Bu kapsamda, ülke genelinde denetimlerini artırdı

Kurban Bayramı'na kısa süre kala Tarım ve Orman Bakanlığı denetimlerini sıkılaştırdı. Bu kapsamda, ülke genelinde denetimlerini artırdı.

Konuya ilişkin bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, vatandaşların gıda konusunda sağlığını en üst düzeyde korumak için çalışmaların aralıksız sürdürülmesi gerektiği belirtildi. Bu dpğrultuda piyasaya arz edilecek her gıdanın, hayvan ve bitki sağlığı, insan sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması için güvenilir olmasının önem arz edildiği kaydedildi.

İşte diğer ayrıntılar...

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından il müdürlüklerine gönderilen talimatta, kurban etlerinin parçalanması ile kıyma çekimi gibi işlemlerin et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren kayıtlı ya da onaylı gıda işletmeleri tarafından yapılmasına dair önlemlerin alınması, bu kapsamda kıyma makinesi, bıçak gibi kullanılan tüm alet ve ekipmanların temizliği, dezenfeksiyonu ve depolanmasına dair et ve et ürünleri konusunda faaliyetlerini sürdüren işletmelere gerçekleştirilecek resmi kontrollerin artırılması istendi.

496 BİN 512 DENETİM YAPILDI

Bayram süresince tüketimi yükselmesi beklenen unlu mamuller, şekerli mamuller ve tatlı, şeker üretim/satış yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim alanlarının denetimlerine ağırlık verilmesi, gıdaların ve ham maddelerin son tüketim tarihi, muhafaza şartları ile etiket bilgilerinin kontrol edilmesinin önemine dikkat çekildi.

Ayrıca bakanlık, 7 bin 642 gıda kontrol görevlisiyle gıda denetimlerini aralıksız devam ediyor. 2023'ün başından bugüne kadar 496 bin 512 gıda kontrolü yapıldı. Bu denetimlerde, laboratuvarda analiz edilmek üzere 29 bin 887 numune alındı. Tespit edilen uygunsuzluklara ilişkin ürünlerin toplatılması, imha edilmesi, idari para cezaları ya da adli birimlere suç duyurusunda bulunma işlemleri yapıldı.

Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında fahiş fiyatlı bilet satışlarına izin verilmeyeceğini duyurdu. Kurallara uymayanlara ise ceza kesileceği belirtildi.

Denetimlerin Kurban Bayramı boyunca sürdürüleceğini belirten Uraloğlu, Kurban Bayramı öncesi alacakları tedbirler kapsamında fahiş fiyatlı bilet satışına geçit verilmeyeceğini ve yetki belgesiz taşımacılığın önüne geçileceğini aktardı.

5 aylık memur enflasyon farkı! En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Yüzde 45 zam bekleniyor...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! İşte yeni kira dönemi 5 soruda tüm detaylarıyla!

Sosyal ekonomik destek ödemelerine yüzde 34 zam mı geliyor? SED ödemesi hesaplara zamlı mı yatacak?