Ekonomi

Bayram öncesinden her ailenin hesabına para yatacak! Başvurular e-devlet üzerinden olacak tarih belli oldu

Ekonomik kriz ve yüksek enflasyonun alım gücünü düşürdüğü bugünlerde hükümet yeni bir kredi destek paketinin detaylarını açıkladı. Her ailenin hesabına yatacak başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Tarih belli oldu. İşte detaylar...TÜİK'in açıkladığı Mayıs ayı yıllık enflasyon yüzde 73,50 olarak açıklanırken ENAG enflasyonu yüzde 160,76 olarak verdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) mayıs ayı enflasyon rakamlarına ilişkin Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'nda, “Bu dönemde tüketici yıllık enflasyonundaki artış alt gruplar geneline yayılırken bu gelişmeye en belirgin katkı temel mal ve hizmet gruplarından gelmiştir” değerlendirmesi yaptı. TÜİK'in açıkladığı Mayıs ayı yıllık enflasyon yüzde 73,50 olarak açıklanırken ENAG enflasyonu yüzde 160,76 olarak verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ise alt gelir gruplarının alım gücünü korumaya yönelik çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Nebati'nin açıkladığı alt gelir gruplarına yönelik destek paketini ise Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Erdoğan, "Ekonomik olarak dezavantajlı ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesimlere yönelik 15 milyar liralık yeni bir paketi devreye alıyoruz” dedi.

 

İşte o paketin detayları...

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Aile Desteği Programı'yla ekonomik olarak dezavantajlı ancak mevcut programlardan yararlanamayan kesimlere yönelik 15 milyar liralık yeni bir paketi daha devreye aldıklarını bildirdi. Vatandaşların yeni pakete hem e- Devlet, hem de sosyal yardımlaşma, dayanışma vakıfları üzerinden haziranın 3'üncü haftasından itibaren başvurabileceğini aktaran Erdoğan, 1 yıl sürecek ödemelerin ilkinin Kurban Bayramı öncesi yapılacağını dile getirdi. 

 

 

Emekli ve memur maaşına 2 bin 893 lira zamla net 9 bin 322 lirayı bulan artış açıklandı

Asgari ücret emekli memurlara ek zam ve maaş ödemesi! Bakan Bilgin'den sürpriz açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete gelecek zam miktarını açıkladı: İşçimizden esirgemeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürpriz maaş zammı çıkışı: 4 bin 400 lira olacak