Ekonomi

Bayram tatili 9 güne uzayınca turizmde hareketlilik başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinesi ile yaptığı ilk toplantının ardından aldığı kararları açıkladı. Erdoğan, kararlarını açıklarken Kurban Bayramı öncesi iki günün de idari izin ilan edilmesi ile beraber tatilin 9 olacağını söyledi. Bunun üzerine turizm sektöründe hareketlilik başladı. 26 Haziran ve 27 Haziran günlerini de idari izin çerçevesine almayı kararlaştırdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu yıl Kurban Bayramı’mızı 28 Haziran ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında idrak edeceğiz. 26 Haziran ve 27 Haziran günlerini de idari izin çerçevesine almayı kararlaştırdık. Yurttaşlarımız toplam 9 gün bayram tatili yapma olanağı bulacaktır.”

“UZUN BİR AİLE TATİLİNE OLANAK SAĞLANDI”

9 günlük bayram tatiline ilişkin değerlendirlemelerde bulunan Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Başkan Yardımcısı Sanitas SPA & Wellness kurucu ortağı ve turizm acentesi Medulux Health&Travel’ın sahibi Şebnem Akman Balta, “Kurban Bayramı öncesi 26 Haziran -27 Haziran tarihleri idari izin olarak ilan edildiği için bayram hafta sonu tatili ile birleşmesi sonucu 24 Haziran tarihinde başlayıp 2 Temmuz tarihine kadar toplam 9 gün tatil olacak. Erken rezervasyon yapılması vatandaşlara yüzde 25 indirim fırsatı sağlıyor. Bayram tatilinin uzaması insanların uzun bir aile tatili planlamasına imkân verdi” ifadelerini kullandı.

İşte detaylar...

REZERVASYONLAR YÜZDE 121 ARTTI

Yurt dışında da okulların tatil olması ve Türkiye’de havaların ısınması ile beraber yabancı turistlerin rezervasyonlarını artırdığını ifade eden Başkan Şebnem Akman Balta, “Rezervasyonlar yüzde 121 oranında arttı. Bunun yanı sıra, Şampiyonlar Ligi final maçı ve Johny Deep’in Türkiye’ye gelmesi, rock konserleri ve pek çok küresel ekonomi üzerine oluşturulan kongreler ve toplantılar sebebiyle İstanbul, dünya için bir çekim merkezi oldu” şeklinde konuştu.

<#resim3 >

KURUN ARTMASI YERLİ TURİSTİ ZORLUYOR

Yabancı turistin Antalya’ya ilgisinin sürdüğüne vurgu yapan Şebnem Akman Balta, “Antalya’da yüksek sezonun başlamasıyla beraber rezervasyon yoğunluğu var. Euro ve dolardaki yükselişte yabancı turist ve sağlık turisti için Türkiye’yi cazibe merkezi yapıyor. Yerli turist bakımından euro ve dolar paritesi yüksekliği rezervasyon yapmalarını negatif etkiliyor” dedi.

Erken emeklilik için 10 yıl sigortalı olmak yetiyor! İşte detaylar belli oldu!

Merkez Bankası faiz kararını ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası’ndan hangi yönde karar çıkacak?

Bitcoin kayıplarının tamamını geri almayı başardı