30 / 04 / 2024

Bayram tatilinde toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplu taşımalar ne zaman ücretsiz?

Bayram tatilinde toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplu taşımalar ne zaman ücretsiz?

Bayram tatili yaklaşırken, milyonlarca kişi  ''Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Toplu taşıma hangi günler ücretsiz? İstanbul'da Arefe günü toplu taşıma ücretsiz mi?'2 sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir ücretsiz toplu taşıma tarihleri... 



Bayram tatilinden dolayı İstanbul,  Ankara  ve İzmir’de bazı toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanılmasına yönelik Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

İSTANBUL'DA KÖPRÜ VE GEÇİŞLER NE ZAMAN ÜCRETSİZ? BAYRAMDA KÖPRÜ VE GEÇİŞLER ÜCRETSİZ Mİ?

Sputniknews'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, 6 Nisan 2024 Cumartesi saat 00.00’dan 15 Nisan 2024 Pazartesi saat 07.00’ye kadar yap-işlet-devret projeleri hariç Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ücretsiz olacak.

İSTANBUL BAYRAMDA HANGİ GÜNLER ÜCRETSİZ OLACAK? BAYRAMDA TOPLU TAŞIMALAR ÜCRETSİZ Mİ? HANGİ GÜNLER TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ?

10 Nisan Çarşamba günü saat 00.00’dan 12 Nisan Cuma günü saat 00.00’a kadar Başkentray, Marmaray, İZBAN Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İst. Havalimanı-Arnavutköy-Metro hattı seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak.

BAKAN URALOĞLU'NDAN TOPLU TAŞIMA AÇIKLAMASI!

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Bayram boyunca toplu taşımalardaki ücret tarifesiyle ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu: "Bayram için kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi aldık. Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait köprü ve otoyollar 9 gün boyunca ücretsiz olacak." ifadelerine yer verdi.

ÜCRET ALANLARA İDARİ PARA CEZASI KESİLECEK

Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı: Uraloğlu  "Korsan taşımacılık yapan sefer izni olmadan faaliyet gösteren izinli olmayan yerlerde yolcu indiren veya bindiren ve fahiş fiyatlarla otobüs bileti kesen firmalara idari para cezalarını takip ederek uygulayacağız.

Demiryollarına baktığımızda memleketlerine gidemeyen veya tatillerini Ankara, İstanbul ve İzmir'de geçirecek vatandaşlarımız için İstanbul'da Marmaray-Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metroları, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de de İZBAN ücretsiz hizmet vereceklerdir." dedi. 

İBB'den İstanbullulara ücretsiz ulaşım müjdesi! Toplu taşıma kullananlar dikkat! Kullanılan bakiye geri yüklenecek...

Mansur Yavaş: "Ankara'da gün gelecek toplu ulaşım bedava olacak"

Geri Dön