29 / 04 / 2024

Bayramda Bodrum'da 1.3 milyar TL'lik ekonomi oluştu!

Bayramda Bodrum'da 1.3 milyar TL'lik ekonomi oluştu!

Bayramla birlikte tavan yapan yerli misafirin tatil talebi, kıyı bölgelerinde dolulukların rekor kırmasını sağladı. Günlük kişi başı ortalama 300 lira harcama yapıldığı düşünüldüğünde Bodrum'daki bayram ekonomisinin değeri yaklaşık 1.3 milyara ulaştı



Bayramla birlikte tavan yapan yerli misafirin tatil talebi, kıyı bölgelerinde dolulukların rekor kırmasını sağladı. Günlük kişi başı ortalama 300 lira harcama yapıldığı düşünüldüğünde Bodrum'daki bayram ekonomisinin değeri yaklaşık 1.3 milyar liraya ulaştı. Yerli ünlülerin yanı sıra yabancı zenginlerin de uğrak noktası olan Bodrum, Akdeniz çanağındaki rakip tatil bölgeleri İbiza, Sardunya, St. Tropez ve Mikonos ile yarışını sürdürüyor. Günlük 20'ye varan özel jetler havalimanına ve süper yatlar da Yalıkavak'taki marinaya demirledi. Bodrum'a gelen tatilci rakamının hafta başına kadar 2 milyonun üzerine çıkacağı öngörülüyor. Bodrum'un önde gelen yatırımcıları, turizm şehrinin dünya çapında parlayan yıldızının her geçen gün önemini artıracağı görüşünde. Bodrum'da lüks tatilciyi çekmeye yönelik olarak turizm yatırımları son hız devam ediyor. Mevcut işletmede olan dünyaca ünlü Ammanruya, Kempinski, Hilton ve Mandarin Orieııtal gibi zincirlere ek bu yıl Svvissotel, Turgutreis ve merkezde iki otelini hizmete sokacak. Bunun yanı sıra Ritz Carlton, Four Seasons, Peninsula, Shagri La, Hyatt Regency, Bulgari, Armani gibi markalar Bodrum'da son dönemde yer arayışına giren dünyaca ünlü otel zincirleri olarak gösteriliyor. 


Yeni zincirlere bakıldığında artan oda fiyatlarının gelecekte orta gelirli tatilciler için Bodrum'un hayal olacağı söyleniyor. Şehirde bu yıl 650 milyon euroluk yatırımla hayata geçirilen lüks otel zinciri Mandarin'in kapılarını açmasıyla turizm sezonunu 12 aya uzatmaya sıcak bakan birçok işletme bulunuyor. Bununla birlikte Doğuş Holding ile Astaş'ın hayata geçirmeyi hedeflediği içinde golf turizmini de tetikleyecek sahalara sahip dev bir spor tesisi projesi var. Ayrıca kongre merkezi ve sağlık turizmi yatırımları da Bodrum'u 12 ay canlı tutacak yatırımlar olarak görülüyor. Süperler zenginler müdavimi Bodrum dünyaca ünlü sosyetenin de tercihi olmaya devam ediyor. Bu yıl içerisinde milyarder işadamı Rupert Murdoch 70 metrelik süper lüks yatıyla Bodrum'un yolunu tuttu. Bununla birlikte artık bir Bodrum müdavimi olarak görülen Rus Roman Abromoviç yıllık Bodrum seyahatlerine bir yenisini daha ekledi. 11 milyar dolarlık servetiyle İtalya'nın en zengin iş adamlarından Leonardo M. Del Vecchio'nun yanı sıra İngiltere'nin en çok kazanan kadını olarak tanınan Elena Ambrobiadou da 100 milyon sterlinlik dünyanın en uzun yelkenli yatı olarak bilinen 3 direkli Malta Şahini yatı ile Bodrum'a geldi. İş dünyasının yanı sıra Porto Rikolu dünyaca ünlü film yıldızı Benicio Del Toro ve kemancı Vanessa Mae ise Bodrum'u bu yıl ilk kez keşfederlerken, süper modeller Kate Moss ve Naomi Campbell yine Bodrum'a geldiler. 


Yenigün



Geri Dön