Ekonomi

Bayramda otobüs firmalarının boynu bükük kaldı! Terminaller boş kaldı!

Otobüs firmalarının umduğu bu bayram olmadı. Otobüs terminalleri bu bayram boş kaldı. İşte detaylar! 

Bayramlarda kalabalık sahnelere alışkın olduğumuz otobüs terminallerinde tatile iki gün kala alışılmadık olaylar yaşanıyor.

 

İşte haberin ayrıntılar…

Otobüs firmaları bu bayram boş kaldı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, bilet fiyatlarının uygun olmasa bile yoğunluğun yaşanmadığını dile getirerek "Hava ve demiryollarındaki düşük fiyat uygulaması ile karayolunun payını azalttı" dedi.

Ülkemizde iktidarın politikalarından dolayı devam etmekte olan ekonomik krizin etkileri en ağır şekilde hissediliyor.

Vatandaşlar, yolculuk masraflarından dolayı bayramda memleketlerine bile gidemez oldu. Bu olumsuz durumdan otobüs terminalleri de nasibini aldı. Bayramlarda kalabalık görüntülerine alışkın olduğumuz otobüs terminalleri bayram öncesi beklenildiği gibi dolmadı bilakis boş kaldı.

RAMAZAN BAYRAMINDA YOĞUNLUK OLMADI!

Ramazan Bayramı'na iki gün gibi bir zaman kala 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda alıştığımız o görüntü yani o yolcu yoğunluğu meydana gelmedi. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı olan Mustafa Yıldırım, bilet fiyatları uygundur. Ama uygun olsa dahi yolcu yoğunluğun yaşanmadığını dile getirerek, "Hava ve demiryollarındaki düşük fiyat uygulaması karayolunun payını yüzde 40 ile 50 oranında bir pay daralması oldu. Geçtiğimiz yıl yapılan tatilleri göz önüne aldığımız zaman yüzde 50 daralma mevcut. Yani ek sefer bile doğru dürüst yapılmadı" diye konuştu. Otobüs firmasında çalışan Yılmaz Sarıhan, "Geçen bayramlarda bütün arabalar dolu dolu gidiyordu, şimdi ise koltuklarımız boş bir şekilde gidiyor" dedi.

BU SENE SAKİNLİK HAKİM!

İstanbul'da Ramazan Bayramı'na iki gün gibi bir süre kala 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda her sene ortaya çıkan yoğunluklar bu yıl oluşmadı. Her bayramın memleketine ve tatile gitmek isteyen kişilerin yoğunluk oluşturduğu otogar, bu yıl sakin. Otobüslerin ve peronların da boş olduğu gözlemlendi. Yolcular geçen yılki fiyatlarda artış olmamasının olumlu olduğunu dile getirdi. Otobüs firması yetkilileri de bilet fiyatlarının uygun olsa dahi otobüs firmalarında bu yıl yoğunluk yaşamadıklarını belirttiler. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, geçen bayramlara kıyasla bu yıl otogardaki yolcu yoğunluğunun yüzde 50 oranında düştüğünü açıkladı. Otobüs fiyatları ise ortalama olarak da 300 ile 700 lira arasında değişmektedir.