Kent Haberleri

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? İBB resmen açıkladı! Metro, otobüs ve marmaray bedava olacak mı?

Milyonlarca vatandaş bayramda otobüslerin, metro ve Marmaray’ın ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. İBB'den konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi... Ramazan Bayramı için geri sayım başlamışken,toplu taşıma araçların ücretsiz olup olmayacağı da gündeme geldi

Milyonlarca vatandaş bayramda otobüslerin, metro ve Marmaray’ın ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. Ramazan Bayramı için geri sayım başlamışken,toplu taşıma araçların ücretsiz olup olmayacağı da gündeme geldi. 

Ramazan bayramının 1. günü 2 Mayıs Pazartesi, son günü ise 4 Mayıs'a denk geliyor. Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete’de bayramda otoyol, köprü ve toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağı açıklandı. Konuyla ilgili bir açıklama da İBB'den geldi. 

Peki Ramazan bayramında toplu taşıma araçları ücretsiz mi? Metro, otobüs ve marmaray bedava olacak mı? İşte ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bayramda toplu taşımaların ücretsiz olup olmayacağına ilişkin açıklama yaptı. 

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 29 Nisan Cuma akşamı başlayacak Ramazan Bayramı tatili için hazırlıklarını bitirdi. İBB'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, megakent İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 2-3-4 Mayıs Ramazan Bayramı'nda toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağı belirtildi. 

 

İETT, otobüs hatları ile metrobüste 3 günlük bayram süresinde seferlerini Cumartesi günü planına göre gerçekleştirecek. İETT, bayramın ardından 5 Mayıs Perşembe ve 6 Mayıs Cuma günlerinde normal hafta içi seferlerini gerçekleştirecek. 

METROLAR 02:00'YE KADAR HİZMETTE 

BirGün'de yer alan habere göre; Metro İstanbul ile Şehir Hatları'nda ise 1-4 Mayıs tarihlerinde hafta sonu sefer tarifesi geçerli olacak. Ramazan bayramı süresince M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9 metro; T1, T4, T5 tramvay ve F1 füniküler hatlarında seferler gece 02.00'ye kadar sürecek ve yoğunluğa göre ek seferler de konabilecek.

Benzine 80 kuruşluk bayram zammı! Resmen açıklandı! Opet, Petrol Ofisi, Total, BP ve Shell 29 Nisan fiyat listesi...

Bayram tatilinde 9 gün sürprizi! Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Son dakika: Bayramda ücretsiz olacak köprü ve otoyollar açıklandı! İşte ücretsiz olacak o yollar...

Öğrencilere bayram müjdesi! Memleketine gideceklere otobüs biletleri bedava!

Bayram baklavasına talep patlaması! 2022 baklava fiyatları ne kadar? İşte 29 Nisan 2022 fiyat listesi...