Kent Haberleri

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray bayramda ücretli mi? Bayramda otobüsler (İETT) ücretsiz mi? İşte ayrıntılar!

Bayramda İETT, Marmaray, metro bedava mı, bayramda otobüsler ücretsiz mi 2023? Peki, 27 Haziran 2023 Arefe günü ve Kurban Bayramı'nda metro, metrobüs, otobüs, İETT, Marmaray ücretsiz mi, bedava mı? İşte, detaylar…Kurban Bayramı, yılın ikinci dini bayramı olarak kutlanmaktadır ve bu yıl 28-29-30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerine denk geliyor

Bayram tatillerinde toplu taşıma ücretsiz mi sorusu, insanlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Kurban Bayramı, yılın ikinci dini bayramı olarak kutlanmaktadır ve bu yıl 28-29-30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerine denk geliyor. Tatil süresince gezmek isteyen insanlar, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde metro, metrobüs, otobüs, İETT, Marmaray ve vapur gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığını merak ediyor.

 

Peki, 27 Haziran 2023 Arefe günü ve Kurban Bayramı'nda metro, metrobüs, otobüs, İETT, Marmaray ücretsiz mi, bedava mı? İşte, detaylar…

 

İSTANBULDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

KURBAN BAYRAMINDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

Cumhurbaşkanı Kararı gereğince, Kurban Bayramı süresini kapsayan 28 Haziran Çarşamba günü saat 00.00'dan başlayarak 1 Temmuz Cumartesi günü saat 24.00'e kadar, Başkentray, Marmaray ve İZBAN gibi toplu taşıma hizmetleri ile belediyeler ve bu belediyelerin oluşturduğu birlik, müessese ve işletmeler tarafından yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanılabilecektir.

Kurban Bayramı süresince Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferlerinden ücret alınmayacaktır.

Bu karar, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla 28 Haziran Çarşamba saat 00.00'dan (salı gününü çarşambaya bağlayan gece) başlayarak 1 Temmuz Cumartesi günü sonuna kadar Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferlerinden ücretsiz yararlanılacağını belirtmektedir.

Ayrıca, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre; Kurban Bayramı tatili nedeniyle 24 Haziran Cumartesi günü saat 00.00'dan itibaren 3 Temmuz Pazartesi saat 07.00'ye kadar, yap-işlet-devlet projeleri hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü kullanımları ücretsiz olacak.

 

HANGİ KÖPRÜLER ÜCRETSİZ OLACAK?

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü

Avrupa Otoyolu (Mahmutbey - Edirne Kesimi)

Anadolu Otoyolu (Çamlıca İstasyonu - Akıncı Kesimi) Gebze - Orhangazi - İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil)

İzmir - Çeşme Otoyolu

İzmir - Aydın Otoyolu

Çukurova Otoyolları (Adana Doğu Alın - Şanlıurfa kesimi)

Çukurova Otoyolları (Niğde - Mersin - Adana Batı Kesimi)

Google Pixel Fold, mükemmelliğin sınırlarını zorluyor: Katlanabilir telefon devrimi başlıyor!
77 bin TL olan iPhone 14 Pro Max 7 bin TL'ye satılıyor: Replika cep telefonu alınır mı?
Ünlü ekonomi profesörü Özgür Demirtaş'tan 'Dolar 7 TL' açıklaması!
Akaryakıta zam geldi! Bayram gezmesine gidecekler cebini doldursun! Akaryakıta zam mı geldi? 27 Haziran fiyatları...
SON DAKİKA: Hatay'da deprem!