02 / 05 / 2024

Bayrampaşa'da otoban üstüne meydan yapılacak

Bayrampaşa'da otoban üstüne meydan yapılacak

Bayrampaşa'da, bir ilk gerçekleştirilecek ve otoban üstüne meydan yapılacak



Bayrampaşa Belediyesi 500 genci Milli Mücadele Destanı'nın yazıldığı Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas ve Afyon'a 6 günlük geziye götürdü.

Genç kuşaklar Türkiye'nin kurtuluş mücadelesinin tarihi duraklarını yerinde görüp öğrenecekler. Ayrıca Bayrampaşa'da 29 yöresel dernek, kurulan bayram standlarında 19 Mayıs'ı çeşitli etkinlikler ile kutlayacak

Mili bayramları bir güne sığdırmak istemeyen Bayrampaşa Belediyesi, bu yıl 500 gence 6 gün sürecek tarihi bir yolculuk hazırladı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na özel olarak düzenlenen tur kapsamında gençler, kurtuluş savaşının ruhunu Milli Mücadele Destanı'nın yazıldığı yerlerde sürdürecek. 16 ve 17 Mayıs'ta 10 otobüs ile yola çıkan konvoyda milli mücadelenin önemli durakları Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas ve Afyon'da genç kuşaklar tarihi yerinde görme fırsatı bulacak.

500 ÖĞRENCİ EVLERDE MİSAFİR KALACAK

İstanbul'dan yola çıkan 500 genç, Milli Mücadele'ye katılmak için İstanbul'dan Anadolu'ya geçen büyüklerinin yaptığı gibi gittikleri şehirlerdeki evlerde kalacak. Bayrampaşa Belediyesi'nin ilgili şehirlerdeki valilik ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan aldığı özel izinler sayesinde uygun görülen ailelerde gençler misafir kalacak. Milli Mücadele ruhundaki birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinin sergilenmesine sebep olacak bu misafirperverlik ve 19 Mayıs'ın anlamına katkıda bulunacak olan bu gezide aynı zamanda kongrelerin gerçekleştiği binalar ve önemli yerlerde gezilip görülmüş olacak.

29 DERNEK İLÇEDE BAYRAMI KUTLUYOR

19 Mayıs Bayrampaşa'da 29 yöresel dereğin kuracakları standlarla da ayrıca kutlanıyor. Altı gün sürecek olan 19 Mayıs programı için özel olarak hazırlanmış olan şenlik alanında yöresel dernekler  kendi yöresel sanatçılarından oluşan konser ile halk oyunları düzenlenliyor. Ayırca dernekler spor müsabakaları ve çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.

Dün başlayan şenlik 23 Mayıs Pazar gününe kadar saat 10.00 ile 23.00 saatleri arasında devam edecek. 

Katılımcı Dernekler

o Giresunlular Derneği (Federasyon)

o Balkan Folklor Derneği

o Bingöllüler Derneği

o Bitlis Derneği (Federasyon)

o Çankırı Kültür ve Dayanışma Derneği

o Çankırılar Derneği (Federasyon)

o Çorumlular Derneği (Federasyon)

o Çorum Mecitözü Derneği

o Diyarbakırlılar Derneği (Federasyon)

o Erzurumlular Derneği

o Esenler Rizeliler Derneği

o Giresunlular Derneği

o Giresunlular Derneği (Federasyon)

o Kangal ve Çevresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

o Kınalılar Derneği

o Kırıkkaleliler Derneği

o Kırşehirliler Derneği (Federasyon)

o Kofçağızlar Derneği

o Ordu Gülyalı Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği

o Rizeliler Derneği (Federasyon)

o Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği

o Samsun Bafralılar Derneği

o Samsun Derneği (Federasyon)

o Sinoplular Derneği

o Sivas Koyulhisar Derneği

o Tokatlılar Derneği

o Vardarın Üstünde Vardarlar Rumeli Folklor Derneği

o Yozgat Yerköy Şefaatli Derneği

o Yozgatlılar Derneği (Federasyon)

AKILLI KENT HİZMET SERVİSİ

Belediye, hizmetlerinde daha hızlı olmak ve vatandaşların belediye binasında bekleme süresini azaltmak için 5 yıldır altyapısı için çalışma yürüttüğü `Akıllı Kent Hizmet Servisi'ni hizmete soktu 

Belediye hizmet binasında düzenlenen lansman toplantısında, siyaset, futbol, basın ve iş dünyasından tanınan simalar Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge'yi yalnız bırakmadı. Birçok belediyecilik hizmetini belediyeye gitmeden gerçekleştirmenin önünü açan `Akıllı Kent Hizmet Servisi'nin açılış töreni görkemli şekilde yapıldı. Törene Eski Maliye Bakanı AK Parti Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mehmet Müezzinoğulları ve Recep Koral, Eski AK Parti milletvekillerinden Süleyman Gündüz, Mustafa Baş, Yahya Baş'ın yanı sıra Eyüp Eski Belediye Başkanı Eyüp Genç katıldı. Unakıtan, Türkiye'nin her alanda teknolojiyi yakalaması gerektiğini söylerek şöyle konuştu: Başkanımız Bürge, gerçekleştirdiği bir çok yenilik ve projeyle Bayrampaşa'ya, Bayrampaşa halkına çok şeyler kattı. Her alanda aldığı ödüller bunun kanıtı. Başkan Bürge ise kaliteli ve dinamik hizmetlere yeni halkalar eklemeye devam ettiklerini söyleyip şöyle devam etti: Gelenekten gelen ve geleceğe taşıdığımız belediyecilik anlayışı halkımızla kurduğumuz iletişim ve ortak dile dayanıyor ve bu ortak dil başarısını her alanda gösteriyor. Bu anlayışla `Beyaz Masa' geleneğini bilişim teknolojileriyle bütünleştirerek `Akıllı Kent Hizmet Servisi'ni açıyoruz. Bürokrasiyi azaltmak, vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak için çalışıyoruz. 

OTOBAN ÜZERİNE MEYDAN 

İstanbul geneli için planlanan meydan oluşturma projeleri arasında yer alan Bayrampaşa'da, bir ilk gerçekleştirilecek ve otoban üstüne meydan yapılacak

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, 4. dönemindeki projelerini Star İstanbul'a anlattı: Bayrampaşa'mızın dününü ve bugününü karşılaştırdığımızda arada çok büyük farklar olduğu kaçınılmazdır. Bu farklar çevre düzenleme, temizlik, asfaltlama gibi belediyenin asli görevleri arasında olan çalışmalardan tutun da, halkımızın kültürel birikimlerini artırıcı yeni tesisler, sosyal ve kültürel faaliyetleri kapsayan, Bayrampaşa'mızın vizyonunun değişmesini sağlayan çalışmalardır. Bayrampaşamızın trafiğini rahatlatma adına bina altı otopark projelerimize devam ediyoruz. 

İLÇENİN BULVARI OLACAK

Bitmiş olan `Beşi Bir Yerde' projemizin aynısını Uygur Caddesi'nde tamamlamak üzereyiz. İlçemizin en yoğun olduğu yerlere katlı otopark projelerimizin sayısını arttırarak hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bunun yanında trafiğin en yoğun olduğu kilit noktalara katlı kavşaklar yapacağız. Altıntepsi ve İsmetpaşa mahallelerimiz arasında geçen otobanın üzerini 200 metre uzunluğunda kapatıp burayı bulvar haline getireceğiz. Artık Bayrampaşa'mızın da bir meydanı ve bulvarı olmuş olacak. Daha önce başlattığımız prestij caddelerin yapımına devam edeceğiz. 

MOSTAR KÖPRÜSÜ GİBİ

Bosna'daki Mostar Köprüsü'nün aynısını Bayrampaşa'da inşa etmeye başladıklarını söyleyen Başkan şöyle devam etti: Bu köprüyü biz üst geçit olarak kullanacağız. Çevre, imar, şehircilik ve sosyal konularda da birçok yeni ve modern projelerimiz hali hazırda start vermemizi bekliyor. Her zaman olduğu gibi ekibimizle çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Çünkü, canlının olduğu yerde ihtiyaçlarının hiçbir zaman bitmeyeceğini biliyoruz. 

EĞİTİME DEV YATIRIM

Tuna Caddesi'nde inşa ettirilen Sosyal Tesis Binası, modern iç dekorasyonu, profesyonel işletim sistemi ve uzman kadrosuyla Bayrampaşalılar'ın hizmetinde

Bayrampaşa Belediyesi Tuna Sosyal Tesis Binası bilim merkezi, kütüphane, misafirhane, lokanta, kafeterya ve otopark olmak üzere altı ayrı bölümü içinde barındırıyor. Sosyal Tesis Binası'nda en önemli bölümlerden biri olarak hizmet verecek olan Bilim Merkezi, geleceğin bilim adamlarının yetişmesine katkıda bulunacak. Bilim Merkezi yılda 900 öğrenciye hizmet verecek. Her türlü kimyasal madde ve malzemelerin yer alacağı laboratuardan oluşan merkezde, öğrenciler hayal ettikleri projelerini gerçekleştirebilmek için  ihtiyaç duydukları malzemelerle deneyler yaparken, uzman eğitmenler de onlara gözetmenlik yaparak yardımcı olacak.

REHBER ÖĞRETMENLER EŞLİĞİNDE

En üst katı 250 kişilik lokanta olarak dizayn edilen Sosyal Tesis Binası'nda; lokantanın alt katı ise misafirhane olarak tasarlandı. 13 ayrı odadan oluşan, 25 kişilik misafirhane ile Bayrampaşa'nın en önemli ihtiyaçlarından biri de giderilmiş oldu. Misafirhanenin altında ise bir kütüphane bulunuyor. Fiziğin ve matematiğin otoritesi olarak bilinen Stephing Hawking, Behram Kurşunoğlu, Oktay Sinanoğlu, radyumu bulan Madam Curue, Newton, Edison ve daha nicelerinin, insanlığın rahat bir yaşam sürmesi için mücadele ettiklerini belirten Başkan Bürge "Onlar yaşadıkları zamanın kısıtlı imkanlarına, maddi ve manevi sıkıntılara rağmen buluşlarıyla dünya tarihine damgasını vurdular. Belediyemiz ise Bilim Merkezi ile gençlerimizin kendilerini geliştirmelerine, hayallerini gerçekleştirmelerine ve meraklarını gidermelerine imkan sağlamak amacıyla altyapısıyla ve teknik donanımıyla tam kapasite hizmet verecektir" diye konuştu. 

DİĞER EĞİTİM YATIRIMLARI

o BİLGİ MERKEZİ VE BİLGİ EVLERİ

o BAYGEM

o BİLGE ÇOCUK DİJİTAL MOBİL

EĞİTİM ARACI

o BİLGE HATUN

o BAYRAM YUVA

o YETİŞKİNLERE ÖZEL OKUMA YAZMA KURSLARI

o KAHVEHANELERİN KIRAATHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ

o KREŞ VE ANAOKULU

o ÇOCUK VE GENÇLİK MECLİSİ MERKEZİ

İLÇENİN  GERDANLIĞI BEŞİ BİR YERDE HİZMET TESİSİ

Belediye günlük alanda kullanılan beş önemli tesisi tek çatı altında topladı. Bayrampaşa'nın gerçekleştirdiği projeye göre otopark, sabit pazari, kurban kesimi ve afet yönetim merkezi ile yeşil spor gezi alanı bir arada bulunacak. `Beşi Bir Yerde Tesisi' alanında Türkiye'de bir ilk olma özelliğini de gösteriyor. Temeli 1 Aralık 2006'da dönemin İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu tarafından atılan ve kısa süre önce tamamlanan `Beşi Bir Yerde Hizmet Tesisi' ilk olarak kurban satış ve kesim yeri olarak kullanılmaya başladı. Afet Koordinasyon Merkezi BAKOM'un da hizmete açıldığı tesiste İstanbul'un en büyük sorunlarından biri olan semt pazarları için `Süper Pazar' kuruldu ve hizmet vermeye başladı. Fonksiyonları hizmete giren tesiste otopark da faaliyete geçti. 

TÜRKİYE'DE BİR İLK

`Beşi Bir Yerde Hizmet Tesisi' Kentsel Dönüşüm'ün yapı taşlarından biri olması, halkın en önemli ihtiyaçlarını tek merkezde ve yer altında toplaması, ayrıca `Yap - Beraber İşlet - Devret' modeliyle Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. Bayrampaşa Belediyesi-Mega Center işbirliği le temeli atılan tesis Mega Center önünde  54 bin 700 metrekaralik bir alanı kapsıyor. İstanbul'un en kalabalık ve büyük ilçelerinden olan Bayrampaşada halkın taleplerini önemli ölçüde karşıladı. 

 REKOR YEŞİL ALAN ARTIŞI

Bayrampaşa'da yeşil alan yoğunluğu yüzde 849 oranında arttı. İlçede fidan dikimi yapılmamış cadde ve sokak kalmadı

Bayrampaşa'da yeşil alanda hızlı bir artış meydana geldi. 1994'de mevcut olan 124 bin 687 m2'lik yeşil alanda kişi başına düşen miktar 0.75 m2 iken bugün ilçede 1 milyon 05 bin 077 m2 yeşil alan oluşturuldu. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı da 3.92 m2'ye çıktı. Bu oran beraberinde yüzde 849'lık bir artış getirdi. İlçe sınırları içinde 65 park ve çocuk oyun alanı, 36 refüj, 15 basketbol sahası ve 28 havuz bulunuyor. 2003'ta açılışı gerçekleştirilen Bayrampaşa Şehir Parkı, Marmara Bölgesi'nin fonksiyonları itibariyle en büyük parkı olma özelliğini taşıyor. Bayrampaşa Şehir Parkı; 480 bin m2'lik bir alan üzerine kurulmuş olup 270 bin m2'si yeşil alan olarak düzenlenmiş. 2 çöp toplama araçlarının, temizlik araçlarına dönüştürülmesi projesi kapsamında çöplerin toplanması esnasında oluşacak koku ve görüntü kirliliğinin önlenmesi amacıyla kamyonlarımızın arka kasaları hareketli panel sistemiyle kapatıldı.  

E-İSTİHDAM ÖDÜLÜ

Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin istihdam olduğunu söyledi. Herkesin kendi üstüne düşen görevi yaptıktan sonra bu sorunun asgari sınırlara düşebileceğini belirten Başkan Bürge "İlçemiz içerisinde yatırım yapmayı düşünen firmalarla konuşuyoruz. Ve hangi nitelikte işçi ihtiyaçları varsa ilçemiz içerisinde yaşayan ve işsiz olan gençlere bu eğitimleri sertifika vererek gerçekleştiriyoruz. Bu gençlerimizin bir çoğu da buralarda işe girerek hem hayatlarını kazanma adına büyük bir adım atmış oluyorlar hem de ailelerine katkıda bulunmaya başlamış oluyorlar. İlk önce iş olması lazım. Sonra arkasından aş gelir ve sonra da eş. İstihdam konusunda projeler gerçekleştiriyoruz. Her ilçede projeler gerçekleştiğinde işsizlik sorunu da çözülecektir'' dedi.

ULAŞIM GAYET RAHAT

Hikmet Köseoğlu / Esnaf (26): Bayrampaşa İstanbul'un en güzel ilçelerinden biri. Yeşil alanlar, çocuklar için yapılan oyun parklar, sosyl tesisler, çevre düzenlemeleri, alışveriş merkezler ile güzel bir ilçe. Birçok toplu taşıma aracı var, bu yüzden ulaşımda rahat. 

PARK ADA GÜZELLİK KATTI

Mahmut Akçay / Esnaf (34): Hizmetlerden memnunum. Ali Fuat Başgil Caddesi düzenlendi ve çok güzel oldu. Işıklandırmalar yapıldı. Park Ada'da ilçeye ayrı bir güzellik katıyor. Belediye iyi çalışmalar yapıyor.

SPORA KATKISI BÜYÜK OLDU

Şerif Aygün / Öğrenci (17): Ben Bayrampaşa Spor Klübü'nde futbol oynuyorum. Belediye bu konuda bize çok büyük katkı sağlıyor. Klübe spor malzemeleri temin ediyor. Ayrıca spor alanları yeteri kadar mevcut, bu yüzden maç hazırlıklarımızı ve spor aktivitelerimizi rahatlıkla yapıyoruz. 

EL EMEĞİ PAZARI AÇILSIN

Fatma Erbay / Dikiş Hocası (55): Hizmetler iyi fakat daha iyi olabilir. Mesela çöp konteynerlarımız yok. Yeşil alanlar, parklar daha fazla olabilir. Bayanların rahatlıkla gidip oturabileceği parkla yapılsın istiyorum. Ev hanımlarının evde yapmış oldukları şeyleri değerlendirebilecekleri pazar alanları istiyorum. 

Sayılarla Bayrampaşa

Yüzölçümü:.................990 hektar

Nüfusu:................................272 bin

Mahalle sayısı:.......................... 11

 Sağlık ocağı:.............................14

Okul sayısı:................................ 44
Star


Geri Dön