Ekonomi

BDDK'dan flaş karar! Elinde döviz olan şirketler dikkat! Yarın başlıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK),  kredi kullanabilecek şirketler için 15 milyon TL olan yabancı para pozisyonu sınırı 10 milyon TL’ye indirdiği kararını yarın itibariyle uygulamaya başlıyor. Karara göre, daha önce “nakit pozisyonu aktif toplamı ya da 1 yıllık net satış hasılatından büyük olanı yüzde 10’unu geçen” şirketlere uygulanan kredi sınırlaması ise yüzde 5 olarak güncellenmişti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kullanabilecek şirketler ile ilgili flaş kararı, yarın başlıyor. Karara göre, daha önce “nakit pozisyonu aktif toplamı ya da 1 yıllık net satış hasılatından büyük olanı yüzde 10’unu geçen” şirketlere uygulanan kredi sınırlaması ise yüzde 5 olarak güncellenmişti.

BDDK elinde belirli bir orandan fazla Döviz nakdi olan bağımsız denetime şirketler için hamle yaptı. Şirketlerin yeni TL kredi almasını zorlaştıran kararı yarın uygulanmaya başlıyor.

FLAŞ KARAR, YARIN BAŞLIYOR

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Haziran ayında duyurduğu, elinde belirli bir orandan fazla döviz nakdi olan bağımsız denetime tabi şirketlerin bankalardan yeni TL kredi almasını belirlediği koşulları, Ekim ayında daha da sıkılaştıracak karar almıştı. 

BDDK'nın yarın başlayacak kararına göre, bağımsız denetime tabi şirketlerin kredi başvurusu yaptıkları tarihten itibaren yabancı para nakdi varlıklarının, en güncel finansal tablolarına göre aktif toplamından veya son 1 yıllık net satış hasılatından büyük olanının yüzde 5'ini aşması halinde söz konusu şirketlere TL cinsinden yeni bir nakdi ticari kredi kullandırılmamasına izin verilmeyecek.  BDDK'nın Haziran ayında aldığı bir önceki kararda bu oran yüzde 10 seviyesindeydi.

BDDK kararına göre aynı zamanda yabancı para nakdi varlıklarının Türk Lirası karşılığının 10 milyon liranın üzerinde olması halinde de bu şirketlerin nakdi ticari kredi kullanamayacak. Bu tutar bir önceki düzenlemede 15 milyon TL olarak kayıt altına alınmıştı.

Veysel Mert'ten BDDK ve Birevim davasına ilişkin açıklama!

BDDK’dan kredi kullanımına yeni şart!

İhtiyaç kredisinde rekor artış! Garanti, Vakıfbank, TEB, Akbank, Halkbank tek tek güncelledi!