Ekonomi

Bebek maması, atkı, bere, eldiven ne varsa satılacak! E-ticaret üzerinden deprem yardımlaşma seferberliği yapılıyor

Türkiye'yi yasa boğan ve tüm Türkiye'nin tek yürek olduğu depremden etkilenen vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satılacağı e-Ticarette  Deprem Yardımlaşma Seferberliği başlatıldı.Kurtarma çalışmaları Kahramanmaraş başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Antep, Urfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde devam ediyor

Türkiye, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşanan depremlerin yarasını sarmak için tüm Türkiye tek yğrek oldu. Kurtarma çalışmaları Kahramanmaraş başta olmak üzere Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Antep, Urfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde devam ediyor. Ülkemizdeki pek çok kurum ve şirket depremzedelere yardımcı olmak için hep birlikte, zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satılacağı e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği (e-Seferberlik) başlatıldı. 

Webrazzi’den Candeğer Muradoğlu’nun haberine göre, Ticaret Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı zelzeleden etkilenen halkın gereksinimlerini karşılayacak ürünlerinin satılacağı e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği (e-Seferberlik) yapılıyor.Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada mesele ile alakalı şu ifadelere yer verildi: “Gönüllülük esasına uygun yürütülecek e-Seferberliğe ülkemizde faaliyet gösteren elektronik
 ticaret pazar alanları, bu platformlarda icraat gösteren satıcılar ile kargo ve lojistik işletmecileri katılım verecektir.”
 

Vatandaşların satın alarak destek olabileceği ürünler içinde; ısıtıcı, battaniye, nevresim takımı, yastık, hijyen seti, kadın hijyen seti, bebek maması, atkı, bere, elpen gibi hayati ihtiyaç ürünleri var. Söz konusu malların satışından herhangi bir ücret alınmayacak. Platformlarda ürün listesi devamlı yenilenecek. Bu sayede öncelikli gereksinim ürünlerinin deprem bölgesine hızlı bir şekilde ulaştırılacak.

Kullanıcılar aracılığı ile sipariş edilen temel ihtiyaç ürünleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve AFAD’ın tespit edeceği teslimat yerlerinden Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla kargo ve lojistik işletmecileri aracılığı ile deprem bölgesine yetiştirilecek. 

Hepsiburada, Trendyol, N11, Migros,  PTT, Yemeksepeti, Çiçeksepeti ve Amazon depremden zarar gören vatandaşların öncelikli gereksinim ürünlerinin satılacağı e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği’nde yer alıyor. Dilerseniz bu sitelerin hepsinden desteğinizi verebilirsiniz.