30 / 04 / 2024

Bebek'teki yalının rıhtımı çöktü!

Bebek'teki yalının rıhtımı çöktü!

Bebek'te 1980'li yıllarda yapılan rıhtımı 8 milyon dolara satıldıktan bir hafta sonra esrarengiz şekilde çöktü



Bebek'te geçtiğimiz yıllarda Çınar Oteli varislerine ait olan bir yalıda esrarengiz olaylar yaşanıyor.

Bir süre önce restoran yapılması amacıyla 8 milyon dolara satılan Bebek'teki muhteşem yalının rıhtımı esrarengiz bir şekilde çöktü. Çevredeki vatandaşların iddialarına göre, yalı satılmadan 3 hafta önce, kimliği belirsiz dalgıçların yalının rıhtımı etrafında bir süre bulunmaları kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Çevresine de tehlike
Bu olaydan bir hafta sonrada yalının rıhtımı, çevredeki binalara da tehlike verecek şekilde aniden çöktü. Çöken rıhtım, çevredeki diğer evlerde ve restoranlarda da hasar oluşturdu. Rıhtımın yan tarafındaki evin duvarında çökme meydana geldi.

Yalının yanındaki restoranın duvarında da çatlaklar meydana geldi. Rıhtım bir taraftan çevre kirliliğine sebep olurken bir taraftan da etrafındaki diğer evler ve restoranlar için büyük bir tehlikeye yol açıyor. Rıhtımın çökmesinden son derece rahatsız olduklarını belirten çevre sakinleri, yalının 1980'li yıllarda yapıldığını, bugüne kadar sapasağlam olan yalının satıldıktan sonra birden çökmesine bir anlam veremediklerini belirtiyor.

Herkes seyrediyor
Çöken rıhtım için bugüne kadar herhangi bir müdahalenin yapılmamasına tepki gösteren Bebekli vatandaşlar şunları söylüyor: "Yalının satılmasının ardından rıhtımın esrarengiz şekilde çökmesi, hepimizi çok şaşırttı. Rıhtımın etrafında birkaç dalgıç gördük. Burada uzun süre kaldılar. Bir hafta sonra da rıhtım çöktü. Bu garip olay gün ışığına çıksın. Evlerimizin duvarlarında büyük çatlaklar var. Bir an önce müdahalede bulunsunlar."
Özge EĞRİKAR/Gazete Habertürk


Geri Dön