Kent Haberleri

Bedava Doğal gaz bitti mi? 2023 ücretsiz doğalgaz kampanyası ne zaman bitecek?

Mayıs ayında ücretsiz doğalgaz kullanan vatandaşlar kampanyanın ne zaman sona ereceğini sorguluyor. Peki, doğalgaz kampanyası ne zaman tamamlanacak? İşte detaylar...Filyos'ta bulunan Gaz İşleme Tesisi Karadeniz Doğal Gaz’ının Devreye Alma Töreni sırasında müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 ay boyunca doğal gazın tamamen bedava olacağını duyurmuştu

Bedava doğal gaz ile ilgili detaylar merakla sorgulanıyor. Filyos'ta bulunan Gaz İşleme Tesisi Karadeniz Doğal Gaz’ının Devreye Alma Töreni sırasında müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 ay boyunca doğal gazın tamamen bedava olacağını duyurmuştu. 

 

Peki, Bedava Doğal gaz bitti mi? 2023 ücretsiz doğalgaz kampanyası ne zaman bitecek? İşte detaylar...

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Ücretsiz doğal gaz ne zaman bitecek sorusunun cevabı sorgulanmaya devam ediyor. Bir ay süreyle ücretsiz olan doğal gazın ne zaman sonlanacağı öğrenilmeye çalışılıyor. Mayıs ayı sona ererken doğal gazın ne zaman yeniden ücretlendirilmeye başlanacağı arama motorlarında sorgulanmaya devam ediyor.

ÜCRETSİZ DOĞAL GAZ NE ZAMAN SONA ERECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim beyannamesi olarak açıkladığı ücretsiz doğal gaz kullanımında sona yaklaşılıyor. 24 Nisan 2023 tarihinden 31 Mayıs 2023 tarihine kadar olan 38 günlük ücretsiz doğal gaz 1 Haziran'dan sonra ücretli olacak.

 

12 AY BOYUNCA İNDİRİM OLACAK!

Öte yandan 1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelecek olan faturalarının 25 metreküp kısmı da vatandaşlara ücretsiz olarak sunulacak. Doğalgaz kullanıcılarına bu ay fatura alacak ancak kullanımlarından ücret tahsil edilmeyecek.

ÜCRET İADESİ OLACAK!

EPDKnın 'Doğal Gaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Uygulanmasına' ilişkin belirlediği usul ve esaslar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, 24 Nisan-31 Mayıs tarihleri kullanım bedelleri ile vergilerin tamamı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

Toplam ödenecek tutar faturada '0′ lira olarak gösterilecek. Hatalı olarak tahakkuk edilen faturalar iptal edilecek. Tahsil edilen tutarlar ise şirketler tarafından 3 iş günü içerisinde nakit olarak iade edilecek. Düzenlemeyle, 1 Mayıs 2024 tarihine ve 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketiminin bedeli de faturadan düşecek.

Asgari ücret 11 bin TL olacak mı? Çalışanlar hemen bu rakamlara göz atın! Tek tek açıklandı!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru!