27 / 04 / 2024

Bedava doğalgaz uygulaması ne zaman sona erecek?

Bedava doğalgaz uygulaması ne zaman sona erecek?

Kış aylarının gelmesi ile beraber, vatandaşlar tarafından merakla beklenen soru gündemde yerini aldı. Buna göre, bedava doğalgaz uygulaması ne zaman bitecek? İşte merak edilen haberin detayları...



Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz nisan ayında açıklamasını yaptığı haber kapsamında, "Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni"nde yapılan açıklamaya göre, aylık doğalgaz tüketimleri için tahakkuk edecek faturalarda uygulanacak 25 metreküpe kadar olan tüketim miktarı için doğalgaz bedeli alınmayacağı açıklamıştı. 

Peki, bedava doğal gaz uygulaması devam ediyor mu, bitti mi? Ücretsiz doğalgaz indirimi ile ilgili tarih araştırmaları vatandaşlar tarafından başlandı. Kış aylarının gelmesi ve havaların soğuması ile birlikte konutlarda doğalgaz tüketimi de yükselmeye başladı. Buna göre, bedava doğal gaz uygulaması devam ediyor mu, bitti mi 2023? Ücretsiz doğal gaz indirimi ne zaman son bulacağı sorulan sorular arasında yer alıyor.

DOĞALGAZ NE ZAMANA KADAR BEDAVA?

Yapılan açıklama kapsamında konut, ibadethane ve cem evi abonelerinin 24 Nisan-31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk fatura tahakkukları kapsamındaki sistem kullanım bedellerinin tamamı ile 1 Mayıs 2024'e kadar tahakkuk edecek sonraki faturalarda 25 standart metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri Bakanlık bütçesinden ödenmekte. Buna göre; 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimi 1 Mayıs 2024 tarihine kadar ücretsiz olacağı açıklandı.

 Bedava doğalgaz uygulaması ne zaman sona erecek?

AYLIK 151,75 LİRA VATANDAŞTA KALACAK

Konutlarda doğalgazın metreküpünün Türkiye ortalamasının (dağıtım bedeli ve vergiler dahil) 6.07 Türk Lirası olduğu göz önünde bulundurularak yapılan hesap kapsamında, bir sene boyunca konutlardaki ısınma ve sıcak su ihtiyacına denk gelen 25 metreküplük doğalgazın ücretsiz olacağı ve vatandaşlardan aylık olarak 151.75 lira alınmayacağı belirtilmişti.. Buna göre, bir yıllık dönemde ise ücretsiz doğalgaz bedeli bin 821 lira olacak.

DOĞALGAZ NEDİR?

Doğalgaz; yüzde 95 metan, az miktarda da etan, propan atom, bütan ve karbondioksitten oluşan renksiz, kokusuz ve havadan hafif bir gazdır. Doğalgaz kokusuz bir gaz olduğundan dolayı kaçakların farkedilebilmesi için özel olarak kokulandırılır. Bu amaçla THT(tetra hidro teofen) ve / veya TBM (tersiyer bütil merkaptan) kullanılır.

Doğalgaz faturasını azaltmak mümkün! Doğalgaz faturası düşürmek için ne yapılıyor?

Doğalgaz piyasasında 1000 metreküp gazın referans fiyatı 11 bin 877 lira 49 oldu

25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması ne zaman sona erecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön