Kent Haberleri

Bedelli askerlik 2023 ücreti nasıl ve nereye ödenir? Bedelli askerlik ücreti taksit yapılır mı?

2023 bedelli askerlik ücreti belli oldu. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyen kişiler bedelli askerlik ücretini ve detaylarını merak ediyor. İşte 2023 bedelli askerlik ücret ödemesine ilişkin tüm ayrıntılar... Bedelli askerlikten yararlanmak isteyen kişiler "Bedelli askerlik 2023 ücreti nasıl ve nereye ödenir? Bedelli askerlik ücreti taksit yapılır mı? sorularına yanıt arıyor

2023 bedelli askerlik ücreti belli oldu. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyen kişiler "Bedelli askerlik 2023 ücreti nasıl ve nereye ödenir? Bedelli askerlik ücreti taksit yapılır mı? sorularına yanıt arıyor.

Vatandaşlar bedelli askerlik ücreti bu yıl ne kadar kararlaştırıldığını öğrenmek istiyor. Aynı zamanda ödeme şeklini merak edenler ise bedelli askerlik ücreti nasıl ödenir, peşin ödeme mi gerekiyor, taksit yapılır mı? sorularına cevap arıyor. 

Peki, Bedelli askerlik 2023 ücreti nasıl ve nereye ödenir? Bedelli askerlik ücreti taksit yapılır mı? İşte detaylar...

Milliyet'te yer alan detaylara göre, henüz vatani görevini yapmayan ve bedelli askerlik olarak tamamlama ihtimali olan kişiler konuya yönelik yeni ücreti merak ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan bedelli askerlik ücreti 2023 rakamını haberimize ekledik. 

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL HESAPLANIR? 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin imzasıyla paylaşılan genelgeye göre bedelli askerlik ücretini belirleyen formülde yer alan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 154. maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda bulunan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı 0,433684 olarak belirlendi. Bu kapsamda bedelli askerlik formülüne göre yeni hesaplamalar gerçekleşti.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 2023 KAÇ TL? 

Bedelli Askerlik ücreti Ocak-Temmuz 2023 dönemi için 104 bin 84 lira 16 kuruş olarak açıklandı.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ TAKSİT İLE YAPILIR MI? 

7179 sayılı Askeralma Kanunu 9’uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği’nin 61’inci maddesi gereğince bedelli askerlik hizmeti için belirlenen tutarlar peşin olarak ödenmektedir. Bedelli askerlikte taksit yapılmamaktadır.

Peki, bedelli askerlik 2023 ücreti nasıl ve nereye ödenir?

2023 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR? 

Başvuru koşullarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Halkbank, Ziraat Katılım Bankası, Emlak Katılım Bankası, Defterdarlıklar ya da Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yatırabilecek..

KİMLER BEDELLİ ASKERLİK YAPABİLİR? 

7179 sayılı Askeralma Kanunu 9. maddesi gereğince askerlik çağına girmiş yükümlüler, herhangi bir yaş sınırlandırması olmadan bedelli askerliğe başvurabilir.

7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 9.maddesinde yer alan şartları taşıyan yükümlülerin bedelli askerlik başvuruları ile ilgili herhangi bir zaman kısıtlaması bulunmuyor. Fakat, Askeralma Yönetmeliği’nin 61. maddesi gereğince içinde bulunulan senenin son mesai günü mesai bitimine kadar, başvurunun yapılması ve bedelin başvuru tarihinden itibaren iki ay içinde ödenmesi gerekemiyor.

Tarım Kredi online indirim kataloğu açıklandı! Çay, peynir, çikolata, sıvı yağ, et dip yaptı! 15 Ocak 2023 fiyat listesi

TOKİ 15- 24 Ocak il il kura takvimi açıklandı! TOKİ kurası etap etap peş peşe gününde yapılıyor! Güncel kura takvimi...

Aile Bakanlığı 1250 TL'yi kimlere veriyor? Aile Destek ödemelerine okkalı zam ne zaman gelecek?