Ekonomi

Bedelli askerlik affında ödenecek rakam belli oldu! Bir defaya mahsus yatırılacak

Hükümet sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı ve bakaya gençlerin bedelli askerlikten faydalanabilme yolunu açıyor. Bedelli askerlik affından yararlanmak isteyenlerin ödeyeceği tutar belli oldu. Rakam bir defaya mahsus ödenecek. İşte detaylar...Söz konusu yasa teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu teklifin TBMM tatile girmeden önce yasalaşması için çalışmalara hız verileceği öğrenildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz 23 Mayıs tarihinde açıkladığı bedelli askerlik yapılmak suretiyle asker kaçağı ya da bakaya durumunda olan 550 bin gence "af" kapsamındaki kanun çalışmasında sona gelindi.

Söz konusu yasa teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu teklifin TBMM tatile girmeden önce yasalaşması için çalışmalara hız verileceği öğrenildi.

Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin kaç liralık ödeme yapacağı da belli oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sayıları 550 bini bulan yoklama kaçağı ve bakaya gençlere bedelli askerlikten faydalanabilmesinin yolunun açıldığını açıklamıştı. Erdoğan, "Bakaya gençlerimizin sıkıntısına çözüm getiren bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyorum. Kaçak yılına göre değişen oranlarda bir rakam ilavesi ile askerliğini bedelli yapmak isteyen gençlerimiz askerlik şubelerine başvurabilirler." ifadelerini kullanmıştı.

BİR DEFAYA MAHSUS ÖDENECEK BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 56+10 BİN LİRA

Bedelli askerlik yapmak isteyenler 2022 yılına göre hesaplandığında 56 bin lira ödüyor. Ancak daha önceki uygulamalardan yararlananlara adaletsizlik olmaması için af kapsamında başvuranlar daha yüksek bir bedel yatıracak. Bundan dolayı artı olarak 10 bin TL daha ödenmesi gerekecek. Dövizli askerlik hakkı bulunan yurt dışındaki Türk vatandaşlarından daha önce başvurup ücretini yatırmayan, işlemi yarım kalanlara da af getiriliyor. Yaklaşık 2 bin kişinin bu durumda olduğu belirtiliyor.

 

Devlete memur alımı yapılacak! 657 sayılı memuriyet kanununa tabi olacak işte başvuru tarihi ve şartları

Sabancı Holding'ten sürpriz satış kararı! O fabrikaları elden çıkaracak

Sağlık çalışanının ek ödeme tavan fiyatı değişiyor! Milyonlarca çalışanın maaşlarında artış olacak

Asgari ücrete Temmuz'da çifte zam açıklaması! Maaşlardaki artış oranı ve yeni maaş miktarı belli oldu