Kent Haberleri

Bedelli askerlik ücreti belli oldu! 2023 bedelli askerlik ne kadar oldu?

Memur maaş zammının netleşmesi ile birlikte yeniden hesaplanan bedelli askerlik ücreti belli oldu. Peki, 2023 bedelli askerlik ne kadar oldu?Memur maaş zammına göre belirlenen bedelli askerlik ücretinin de aynı oranda arttırılması bekleniliyordu

Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağı haftalar öncesinden açıklanmıştı. Memur maaş zammına göre belirlenen bedelli askerlik ücretinin de aynı oranda arttırılması bekleniliyordu.

Ancak, memur maaşlarına gelen seyyanen zam, memur maaş katsayısına dahil edilmedi. Bu sebeple temmuz ayında memur maaş katsayısı yüzde 17.55 oranında arttı.

Bedelli askerlik yapmak isteyenler 2023 bedelli askerlik ücretlerini merak ediyor.  Peki, bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Bedelli askerlik yapmak isteyenler 2023 bedelli askerlik ücretlerini merak ediyor.  Peki, bedelli askerlik ücreti ne kadar, kaç TL oldu?  Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç bu yılın ikinci yarısında başvuranlardan 122.350,80 Türk Lirası bedelli askerlik ücreti alınacağını bildirdi.

Kıvanç, memur maaşlarına yapılan seyyanen zammın maaş katsayısı hesabına alınmamasının bedelli askerlik ücretinin daha fazla artmasını önlediğini kaydetti.

BEDELLİ ÜCRETİ 122 BİN 350 LİRA OLDU

2023’ün Ocak-Haziran döneminde 104 bin 84 Türk Lirası olan bedelli askerlik ücreti, temmuz-aralık dönemi için 122 bin 350 lira 80 kuruş olarak kayda geçti.

Seyyanen zammın 8.077 lira yerine 3.150 liradan tutulduğu bir senaryoda ise en düşük emekli aylığını 22 bin liraya tamamlamak için yüzde 47 oranında zam yapılması gerekecekti.

Bu durumda bedelli askerlik ücreti de yüzde 47 bandında artacaktı.

Peki, bedelli askerlik ödemeleri nereden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NEREDEN ÖDENİR?

Bedelli askerlik başvuruları askerlik şubeleri ile e-Devlet üzerinden yapılıyor. Başvurunun ardından ise ödemeler gerçekleştiriliyor.

Başvuru koşullarını taşıyan yükümlüler ödemelerini, peşin olarak Ziraat Bankası,  Vakıf Katılım Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Malmüdürlüklerine T.C. Kimlik Numarası beyan ederek yapabilirler.

BEDELLİ ASKERLİK KAÇ GÜN YAPILIYOR?

Bedelli askerlik yapmayanların askerlik süresi 6 ay olurken bedelli askerlikte ise 2022 yılında askerlik süresi 1 ay olarak belirlenmişti. İçinde bulunulan ayın kaç gün olduğu, yol ve sevk durumlarına göre bu süre azalabilir.

Prof. Dr. Naci Görür, depremde en tehlikeli alanı açıkladı! Eviniz buralarda bulunuyorsa dikkat! 

Altının efendisi İslam Memiş gümüş fiyatlarının sırayla ne kadar olacağını açıkladı! Gümüş yatırımcıları hemen bakın

Pet şişe sulara dev zam: Yüzde 25-30 arasında artış!